Engelini unutup engellileri iş sahibi yaptı

Engelini unutup engellileri iş sahibi yaptı


MUĞLA (A.A) - Fethiyede terzilik yapan bedensel engelli Muhittin Şimşek (59), 49 yıllık meslek yaşamında birçok engelliyi iş sahibi yaptı.
     1 yaşındayken yapılan iğnenin soruna neden olması sonucu sol ayağı sakat kalan Muhittin Şimşek, 10 yaşındayken bir terzinin yanında çıraklık yapmaya başladı. 19 yaşına geldiğinde Nazillide kendi terzi dükkanını açan Şimşek, bir süre sonra bu işi bırakarak deri konfeksiyon sektöründe bir firmada çalışmaya başladı.
     Burada ustabaşı olarak çalışırken engelli arkadaşlarının iş sahibi olmalarına yardımcı olan Şimşek, 1994 yılında Aydında kendi konfeksiyon atölyesini açtı. Bir süre sonra maddi sorunlar nedeniyle atölyesini kapatmak zorunda kalan Muhittin Şimşek, emekli olduktan sonra Fethiyeye yerleşti. Şimşek, Fethiyede açtığı terzi dükkanda eşinin de desteğiyle mesleğini devam ettiriyor.
     Muhittin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfeksiyon atölyelerinde çalışırken engellilerin işe girmesine yardımcı olarak, oturdukları yerden yapabilecekleri işler yapmalarını sağladığını söyledi.
     Kendisini hiçbir zaman engelli olarak görmediğini dile getiren Şimşek, Engelliyim, özürlüyüm, sakatım deyip, bir köşeye çekilip beklemiyorum. Herkesin yapabileceği bir iş vardır. Her sağlıklının, her sağlamın bir engelliye sahip çıkabileceği, verebileceği bir işte vardır dedi.
     Muhittin Şimşek, 49 yıllık meslek hayatında kumaş terziliği alanında 4 çırak yetiştirdiğini, çıraklarının bugün kendi dükkanları olduğunu ifade ederek, deri işinde ise yetiştirdiği çırakların sayısını kendisinin bile hatırlamadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Osman Akça
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Engelini unutup engellileri iş sahibi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER