Engelleri öğrencilerinin sevgisiyle aştı

Engelleri öğrencilerinin sevgisiyle aştı -Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle sağ bacağı sakatlanan sınıf öğretmeni, öğrencilerinin sevgisiyle hayata tutundu -Kaynaşlı Osmangazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Çoksezg


DÜZCE (A.A) - Ömer Ürer - Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle sağ bacağı sakatlanan sınıf öğretmeni, engelleri öğrencilerinin sevgisiyle aştı.
     Düzcenin Kaynaşlı ilçesindeki Osmangazi İlköğretim Okulunda müdür yardımcılığı yapan Mehmet Çoksezginin (42) sağ bacağı 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle sakatlandı. Sakatlığı nedeniyle yürümekte güçlük çeken, engeline rağmen eğitimini aksatmayan Çoksezgin, üniversiteden sınıf öğretmeni olarak mezun oldu.
     17 yıldır öğretmenliğe devam eden Çoksezgin, öğrencilerinin sevgisiyle hayata tutundu.
     Çoksezgin, AA muhabirine öğretmenliğin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğunu belirterek, işini gönüllü yaptığını söyledi.
     Bizim mesleğimiz öğrencilere olan sevgi işi diyen Çoksezgin, Öğretmenliği sevgiyle, aşkla yapamıyorsanız, büyük bir gönlünüz yoksa, yapamayacağınız bir meslek. Her şeyden önemlisi gönül mesleği şeklinde konuştu.
    
     -Sınıfa girdiğimiz zaman sanki gençleşme iksiri alıyoruz-
    
     Çoksezgin, küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle engelli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Sınıfın kapısından girince o engeller hiçbir şekilde kalmıyor, her şey bir oluyor. Öğrencilerimle çoğu zaman engelli olduğumu unutuyorum. Bir farkı yok, hiç aklıma gelmiyor. Bizim için hep Öğretmenler asla kocamaz derler. Gerçekten de öğretmenler kocamaz. Çünkü sınıfın kapısından içeri girdiğinizde bu kadar enerjinin içerisinde sizin yaşlanmanız, durağan olmanız mümkün değil.
     Sınıfa girdiğimiz zaman sanki gençleşme iksiri alıyoruz.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelleri öğrencilerinin sevgisiyle aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER