Engelli arkadaşlarına da umut olacak

Engelli arkadaşlarına da umut olacak -Erzurumda kollarını ve sağ bacağını kullanamayan engelli Yusuf Arslan, sol ayağıyla yaptığı yağlı boya resimlerini Engelliler Gününde satarak, engelli arkadaşlarına destek olacak


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Erzurumda kollarını ve sağ bacağını kullanamayan engelli Yusuf Arslan, sol ayağıyla yaptığı yağlı boya resimlerini Engelliler Gününde satarak, engeli arkadaşlarına destek olacak.
     Palandöken ilçesinde sadece sol ayağını kullanabilen ve 9 yaşındayken okula giden kız kardeşinin evde unuttuğu kalemiyle masanın üzerinde çiçek ve vazo çizerek, ilk kara kalem çalışmasını yapan Arslan, yaklaşık 13 yıldır hayallerini tuvale yansıtıyor.
     Engelleri sol ayağıyla resim yaparak aşan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşında özgürlüğüne kavuştuğunu belirterek, resim yapmaya başladıktan sonra hayata bakış açısının da değiştiğini ifade etti.
     Tuvallerine, farklı ülkelerde yaşanan sıkıntıları ve gelecek üzerine düşüncelerini yansıttığını vurgulayan Arslan, Resim yapmaya başladığımda özgür olduğumu hissettim. İlk kara kalem çalışması yaptım. Ondan sonra yağlı boya, kara kalem çalışmalarına devam ettim. Resim yaptığım zaman daha mutlu oluyorum dedi.
     Arslan, engelli olduğu için hiç bir zaman sitem etmediğini belirterek, Bugüne kadar çok sayıda tablo yaptım. Tablolarından elde ettiğim gelirle, çeşitli kurumlara destek olmaya çalıştım ifadelerini kullandı.
    
     -Kurulacak stantta tablolarını satacak-
    
     Yardımlaşmanın önemli olduğunu anımsatan Arslan, şunları kaydetti:
     Erzurum Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Kültür Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kermes programı düzenlenecek. Orada benim için stant kurulacak ve tablolarımı satacağım. Başta Erzurumlu olmak üzere komşu illerden de gelen konuklarımızın destek olmasını istiyorum. Hatta Engelliler Günü dolayısıyla bir tablomda, engellinin tekerlekli sandalye üzerinde oturmuş, ellerini açmış dua ediyorken resmettim. Bu tablolarımı da kermeste inşallah satacağım.
     İlginin fazla olması halinde 20 tablo satabileceğini anlatan Arslan, Gazzedeki drama dikkat çekmek için tablolar yapmıştım. Kurulacak stantta inşallah o tabloları da satarak, kazanacağım paranın yüzde 50sini Gazzeye bağışlayacağım. Diğer tablolarımdan elde edeceğim geliri de, ben Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde üyesiyim. Buraya da destek alacağım diye konuştu.
     Arslan, Müslüman ülkelerde yardımlaşmanın, iyilik yapmanın, sevginin önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, herkesin destek olmasını istedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Engelli arkadaşlarına da umut olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER