Engelli memur adayları yerleştirme başvurusu başladı

Engelli memur adayları yerleştirme başvurusu başladı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala, 2013 yılı engelli memur adayları yerleştirme başvurularının başladığını bildirdi.
     Pala, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında yerleştirmeleri yapılacak 8 bin 115 engelli kadrosunun ayrıntılarının belli olduğunu belirtti.
     Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve kuraya katılan engelli memur adaylarının 2013 yılında yapılacak yerleştirme başvuru tarihlerinin ÖSYM Başkanlığı internet sitesinden duyurulduğunu ifade eden Pala, şunları kaydetti:
     Buna göre engelli memur adayları 28 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında ÖSYMnin internet sitesine girerek ÖMSS kadroları arasından tercihlerini yapacaklar. Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış 2012-ÖMSSye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve kura usulü yapılacak yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde ÖSYMye başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini, TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. İsteyen adaylar, kılavuzda yer alan tercih listesini doldurup bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne giderek de yapmış oldukları tercihlerinin 3 lira ücret karşılığında ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından sisteme kaydedilmesini sağlayabilecekler. ÖSYMye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.
     Pala, ÖMSS ve kura sonucuna göre memur kadrolarına atanma işlemlerinin ise mart ayı içerisinde sonuçlandırılmasının öngörüldüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelli memur adayları yerleştirme başvurusu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER