Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -"Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil bir ömür boyu sevgi ve saygı ile sahip çıkmalıyız"


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, engelli vatandaşlara sadece bu hafta değil, bir ömür boyu sevgi ve saygı ile sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
     Taş, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin ve tüm toplumun ortak sorunu olduğunu kaydetti.
     Engelli vatandaşların yıllardır dile getirdikleri sağlık, eğitim, istihdam, sosyal ve kültürel alandaki kolaylıkları yerine getirmenin öncelikli görevleri arasında bulunduğunu dile getiren Taş, "Bizler, ülkemizdeki her birey gibi engelli vatandaşlarımızın da üretken, en azından kendi kedine yetebilen bireyler olmaları için üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. Unutmamalıyız ki her birey potansiyel bir engelli adayıdır. Bu yüzden engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil bir ömür boyu sevgi ve saygı ile sahip çıkmalıyız. Bu destek insanımıza ve toplumuza karşı sahip olduğumuz saygının bir göstergesidir" ifadesini kullandı.
     Bir toplumun engelli ve yaşlı vatandaşlarına sahip çıkamıyor, gerekli desteği veremiyorsa gelişmiş bir toplum olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Taş, şöyle devam etti:
     "Devletimizin engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmaları bulunmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Yasasına tabi olan kamu iş yerlerinde yüzde 3 oranında engelli istihdamı zorunlu tutulmuştur. Bu yasa çerçevesinde Özürlüler İdaresi Başkanlığı zaman zaman yazılı veya sözlü sınavlar açmak suretiyle engelli vatandaşlarımızın istihdamını sağlamaktadır. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı veya bağlı kurumlarda görevlendirilebilmektedir. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmek, vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen Engelliler Haftasında engelli vatandaşlarımızı sevgi ile kucaklıyor, sağlıklı, mutlu, bir ömür diliyorum."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER