Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Kemer Engelliler Derneği Başkanı Buke: -"Hükümetin engellilerle ilgili çok güzel çalışmaları var ancak bazı gruplar bunları kendi menfaatleri çerçevesinde kullanıyor"


ANTALYA (A.A) - Kemer Engelliler Derneği Başkanı Feyzullah Buke, "Hükümetin engellilerle ilgili çok güzel çalışmaları var ancak bazı gruplar bunları kendi menfaatleri çerçevesinde kullanıyor" dedi.
     Buke, gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelliler Haftasının insanların kendilerini tatmin ettiği bir hafta olarak görüldüğünü kaydetti.
     Hafta bittikten sonra hiç kimsenin engellilerle ilgili konuşmadığı ve hatırlanmadıklarından yakınan Buke, "İnsanlar, engellilere karşı duyarsız. Kemerde sokaklarda engelli insanlara rastlayamazsınız. Çünkü dışarıya çıkarılmıyorlar. Engelli vatandaşların ailelerine eğitim vermemiz gerekiyor" dedi.
     İnsanların bir gün kendilerinin de aynı duruma düşebileceklerini düşünmediklerine dikkati çeken Buke, "Önceki senelerde yapılan etkinliklere ve programlara engelli vatandaşlar katılmıyordu. Aileler, engelli çocuklarını dışarıya çıkarmaktan utanıyorlardı. Bir program olduğu zaman bütün protokol gelirdi ama engelli vatandaşlar katılmazdı. Artık bu durum düzelmeye başladı. Aileler çocuklarını artık yavaş yavaş sokaklara çıkarmaya başladı" diye konuştu.
     Buke, şöyle konuştu:
     "Hükümetin engellilerle ilgili çok güzel çalışmaları var ancak bazı gruplar bunları kendi menfaatleri çerçevesinde kullanıyor. Kemerde engellilere ait kılavuz çizgileri bile yok. Kendi çabalarımla engelli çocuklara yunus ve at terapisi uygulatacağım. Aileler, engelli çocuklarından utanmasınlar istiyorum. Tekirova ile Beldibi arasında yaklaşık 200 engelli vatandaş var. Bunların yüzde 80i çocuk. Devlet, bu çocuklar için büyük gayretler içerisinde. Biraz daha kontrolü sağlarsa daha iyi olacak."
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER