Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -"Hükümet olarak engellilerin hayatının kolaylaştırılması için çalışıyoruz"


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Yıldız, mesajında, gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüm odaklı politikalar oluşturulduğunu belirtti.
     Hükümet olarak engellilerin hayatının kolaylaştırılması için çalıştıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     "Türkiyede engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durulmaktadır. Hiç şüphe yoktur ki, daha yapılacak çok şey vardır. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları millet olarak görmekteyiz."
     Engeliler için daha yapacak çok çalışma olacağını belirten Yıldız, "Yıllardır ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlarımıza kucak açtık, istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkanları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER