Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Vali Mustafa Hakan Güvençer: "Engelli kardeşlerimiz bilikte yürüdüğümüz hayat yolunda bizlerden en az bir kaç sınıf daha yüksektesiniz, bu sebeple hem dersleriniz hem de sınavlarınız bizlere göre daha zor"


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Engelli kardeşlerimiz bilikte yürüdüğümüz hayat yolunda bizlerden en az bir kaç sınıf daha yüksektesiniz, bu sebeple hem dersleriniz hem de sınavlarınız bizlere göre daha zor" dedi.
     Engelliler Haftası dolayısıyla bir restoranda engellilerle bir araya gelen Güvençer, Engelliler Haftasının sürekli hatırlanması, toplumun hafızasında olması gerektiğini söyledi.
     Engellilerin durumunu anlamak ve içinde bulundukları durumu paylaşmak, onlarla el ele, onlardan kuvvet alarak ihtiyaç duydukları talebi verecek hizmet hususunda herhangi bir eksikliklerinin olmadığını belirten Güvençer, şunları söyledi:
     "Bireysel ve toplumsal duyarlılığınızın devlet mekanizmasının işleyişine, mevzuatına yansıması konusunda üzüntüyle ifade edebileceğimiz bir gecikmede söz konusuydu ama burada bir kayıtsızlık, görmemezlik, ihmal değil ekonomik şartlar, sosyal şartla, diğer kurumların biraz belki öne alınması gibi sebeplerle mevzuat işleyişinde bir takım gecikmeler yaşadık, Allaha çok şükür son on yıl içerisinde bunları telafi ettik. Şuansa sosyal haklar, tıbbi müdahale, yardım, bakım anlamında Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırlarında yaşayan en ücra noktadaki engelli vatandaşımıza kadar sizlerin çok büyük eksiklikleri kalmadı. Kalan eksikliklerde çok kısa zamanda tamamlanacaktı.
     Engelli kardeşlerimiz bilikte yürüdüğümüz hayat yolunda bizlerden en az bir kaç sınıf daha yüksektesiniz, bu sebeple hem dersleriniz hem de sınavlarınız bizlere göre daha zor."
    
     Muhabir: Naim Boşkut- Abdullah çelik/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER