Engelliler kaynak ustası olacak

Engelliler kaynak ustası olacak -Hendek Belediyesi ve İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki engelliler, 10 haftalık eğitimin ardından kaynak ustası olacak


SAKARYA (A.A) - Hendek Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki engelliler, 10 haftalık eğitimin ardından kaynak ustası olacak.
     Söz konusu protokol kapsamında kursa katılacak engelliler, haftada 40 saat olmak üzere toplam 10 hafta boyunca eğitimden geçirilecek. Kurs süresince sigortaları yapılacak engelli kursiyerlere, günlük 20 lira verilecek.
     Hendek Belediyesi BELİŞ Meslek Edindirme Merkezinde teorik eğitimden geçirilecek olan kursiyerler, Hendek Belediyesi Şantiyesinde de uygulama eğitimi alacak. 10 haftalık eğitimini tamamlayan kursiyerler, ilçedeki işletmelerde istihdam edilecek.
     Kursa katılan engellileri ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, burada yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışı gereği bu tür eğitimlere ağırlık verdiklerini belirterek, engellilerin de sosyal hayatta etkili olması gerektiğini vurguladı.
     İŞKUR ile ortaklaşa düzenledikleri meslek kurslarına yoğun ilginin olduğunu ifade eden İnci, Kurslarımızı açarken, engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Onları da hayata bağlamak ve topluma kazandırmak adına her türlü imkanı sağladık. Şu anda engelli vatandaşlarımıza kaynak kursu veriyoruz. 10 hafta sürecek olan kursumuza engelli vatandaşlarımızın ilgisi de yoğun oldu dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Engelliler kaynak ustası olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER