Erbaada sebze ve meyve halinde düzenleme

Erbaada sebze ve meyve halinde düzenleme yapılacak


TOKAT (A.A) - Erbaa sebze ve meyve halinde düzenleme yapılacağı bildirildi.
     Erbaa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye başkanı Ahmet Yenihan, belediye toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Erbaadaki sebze ve meyvelerin pazarlamasını yapmak istediklerini belirtti. Yenihan, şunları kaydetti:
     Bunun içinde daha hasadın başında belde belediye başkanlarımız, ziraat odası başkanımız, sebze ve meyve komisyoncusu esnaflarımız ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı düzenledik. Bu toplantıdan anladık ki Erbaadan günlük 100 kamyon sebze ve meyve yükleniyor. Bu çok büyük bir rakam. Köylerde birkaç esnaf, beldelerde farklı esnaflar, ilçede daha fazla esnaf bu işi yapıyor. Bunun için bu rakam bilinmiyordu. Bu toplantının çıktısı olarak yaptığımız istişarelerle biz böyle büyük bir rakamda sebze ve meyve çıkışı yaptığımızı öğrendik. Yeni yapılacak halle beraber satılacak sebze ve meyvenin fiyatları anons edilecek. Üreticide tüketicide bu fiyata uymaya çalışacak.
     Toplantıya, Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, belde belediye başkanları, köy muhtarlarıyla, sebze ve meyve komisyoncuları katıldı.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erbaada sebze ve meyve halinde düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER