Erciyes Kar Festivali başladı

Erciyes Kar Festivali başladı -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: -Türkiyenin tek ama dünyanın da en güzel kayak merkezlerinden birisini yaptık


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Erciyes Kar Festivali başladı.
     Erciyes Tekir Kapı Kardan Adam Tesislerinde başlayan festivale, Azerbaycanın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Bosna-Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Çin Büyükelçi Yardımcısı Li Jie gibi birçok büyükelçi ve ateşe katıldı.
     Etkinlik, kayakçıların meşaleli gösterisiyle başladı. Havai fişek gösterilerinin de gerçekleştiği etkinlikte gençler gönüllerince eğlendi.
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, yıllarca uğraştıkları, emek verdikleri ve kayak merkezi haline getirdikleri Erciyes Dağında bu tür bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini gururlandırdığını ve heyecanlandırdığını bildirdi.
     Yakın zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla 32 tesisin açılışını yaptıklarını anımsatan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 20 kilometrelik yer ve 26 milyon metrekarelik alan üzerinde 50den fazla tesis yaparak hizmete sunduk. 1-2 yıl içinde oteller de bittiğinde dünyaya Türkiyenin tek ama dünyanın da en güzel kayak merkezlerinden birisini yaptık diyeceğiz. Kayak severler Kayseriye gelsinler ve görsünler. Erciyeste kayak yapsınlar. Burada insanların ihtiyaç duyduğu her şeyi temin ettiğimiz için misafirlerimizi gönül rahatlığı içinde çağırıyoruz.
    
     -Bugüne kadar 100 milyon avro para harcadık-
    
     Projenin yüzde 80ini tamamladıklarını ifade eden Özhaseki, gelecek yaz 21 otel inşaatına da başlanacağını söyledi.
     Özhaseki, proje bittiğinde Erciyes Dağında 6 bin kişinin konaklayabileceğini, 35 bin kişinin de kayak yapabileceğini belirterek, Şu anda pistin 60-70 kilometresi açık. Erciyes Dağının kuzeyine doğru çok rahat kayarak gidip gelebiliriz. Aynı pistten gelip gitmek zorunda da değiliz. Gelecek yıl 200 kilometrelik pist uzunluğunu tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak burada bugüne kadar 100 milyon avro harcadık diye konuştu.
     Özhaseki, Erciyes Dağında 12 ay doluluk sağlamayı düşündüklerini, bu nedenle yaz ayında kongrelerin ve spor aktivitelerinin yapılabileceği mekanlar da hazırladıklarını söyledi.
     Sıcak su arayışı içinde bulunduklarını da kaydeden Özhaseki, Burada çalışan mühendis arkadaşlar bize rapor verip, kesinlikle sıcak su var dediler. Eğer termal suyu da bulabilirsek 12 ay doluluk sağlayacak bir projeyi tamamlamış olacağız dedi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Erciyes Kar Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER