Erciyes Kayak Merkezine 1200 kişilik cami

Erciyes Kayak Merkezine 1200 kişilik cami -Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyeste hayırseverler tarafından 1200 kişilik cami yaptırılıyor -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: -Erciyes,


KAYSERİ (A.A) - Musa Özyürek - Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyeste hayırseverler tarafından 1200 kişilik cami yaptırılıyor.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yeni tesislerin yapımı devam ederken, kayak merkezine gelen ziyaretçilerin ibadet edebilmeleri için hayırseverler tarafından 3 katlı 2 minareli cami yaptırılıyor.
     Sosyal alanlarıyla birlikte 1200 metrekarede yapımı devam eden caminin bodrum katı geçici olarak ibadete açıldı. Erciyese gelenler kaymanın keyfini yaşarken, cami ortamında ibadet edebilecek.
     İnşaatı 2014 yılında bitirilerek ibadete açılması planlanan cami, özellikle hafta sonları 50 binden fazla kişiyi misafir eden Erciyese, dünyadaki kayak merkezleri arasında farklılık kazandırmış olacak.
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezini daha cazip hale getirmek için yıllardır uğraştıklarını, birkaç yıl önce tamamladıkları proje çalışmalarından sonra yapım işlerine başlandığını hatırlattı.
     Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Özhaseki, insanların yeme, içme, dinlenme, keyif yapmanın yanı sıra ibadet edebilecekleri mekanlara da ihtiyaç duyduğunu söyledi.
    
     -bir ihtiyaçtı
    
     Bu ihtiyacın da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Hayırseverlerimiz tarafından üç katlı, 2 minareli olarak yaptırılan ve inşaatı devam eden caminin bodrum katı ibadete açıldı. Belki de dünyadaki hiçbir kayak merkezinde böyle bir ibadethane yok. Bu açıdan da önemli. Camiye bu haliyle giren çıkan kalabalığa bakılırsa ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu da görülüyor. İnsanlar namaz vakti geldiğinde namazlarını kılacaklarsa illa karların üzerinde mi kılmaları gerekiyor- Veya bir köşe, bir merdiven altı mı bulmaları lazım- Tabi ki, hayır. Kayak merkezine gelen ve kaymanın keyfini yaşayan insanların ibadetlerini yerine getirirken onlara huzurlu, ferah bir mekan sağlanması gerekiyor. İnsanlar camilerde ve ibadethanelerde en özel anlarını paylaşırlar. Bu cami de bunu sağlayacaktır. Erciyes, ibadethanesi ve tesisleri ile uluslararası bir kayak merkezi haline geliyor. Hayırseverler tarafından yaptırılan cami ile birlikte Erciyese gelen insanların ibadethane ihtiyacı da giderilmiş olacak. Bu vesileyle camiyi yaptıran hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
     Erciyes Tekir Yaylasında Çeşme Başı bölgesinde restoran işleten Kamil Ayboğan da, Erciyeste yaz kış yoğunluk yaşandığını, caminin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Önceki dönemlerde özellikle çok ciddi yoğunluğun yaşandığı kış döneminde insanların abdest alıp namaz kılacak yer bulamadıkları için bölgedeki tesislere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ayboğan, Cami yarım haliyle bile cuma günleri tamamen doluyor. Caminin Kayseri, Develi ve Yahyalıyı bağlayan yol güzergahı üzerinde olması da önemini artırıyor. Bu yolu kullanan vatandaşlar da ibadetlerini camide yapabiliyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Erciyes Kayak Merkezine 1200 kişilik cami Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER