Erdemlide rehabilite edilen eski maden alanına

Erdemlide rehabilite edilen eski maden alanına fidan dikildi


MERSİN (A.A) - Erdemlide Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Güçüş köyü Sarılar mevkisindeki eski maden alanında 15 dekar alan rehabilite edilerek bin adet fidan dikildi.
     Kaymakam İbrahim Özefe, fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, bir memleketin zenginliklerinin yer altı ve yer üstü varlıklarının zenginliğiyle ölçüldüğünü söyledi.
     Ormanlar ve madenlerin çevreyle birlikte en önemli varlıklar olduğunu ifade eden Özefe, Çevrenin çok önemli bir parçası olan orman varlıklarını ve zenginliklerimizi iyi korumalıyız. Bu nedenle bu faaliyeti önemsiyorum dedi.
     Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy da kamuoyunda madencilik nedeniyle ormanların yok edildiği yönünde bir kanı olduğunu belirterek Madencilerimiz işi bittiği noktaları eskisi gibi rehabilite ederek ormanlara geri kazandırıyor. Bu konuda madenciler ve orman teşkilatı birlikte çalışarak sahaları geri kazanıyoruz diye konuştu.
     Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise ilçe genelinde 258 hektar alanda 165 madenin faaliyet gösterdiğini kaydetti. Akduman, maden aramanın bittiği 15 dekar alanın ilgili firma tarafından rehabilite edildiğini ve buralara servi, fıstık çamı, akçaağaç, alıç, harnup ve kızılçamdan oluşan bin fidan dikileceğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından Kaymakam İbrahim Özefe, Orman Bölge Müdür yardımcısı Refik Ulusoy, ilçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, işletme müdürü Kenan Akduman, Koyunoğlu Madencilik yöneticileri ve orman çalışanları fidan dikti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide rehabilite edilen eski maden alanına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER