Erdemlide Yaz Kuran Kursları başladı

Erdemlide Yaz Kuran Kursları başladı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından Yaz dönemi yatılı Kuran kurslarında ve camilerde kurslar başladı.
     Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Esenpınarı yazlık kız ve erkek yatılı Kuran Kurslarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçe genelindeki 17 Kuran kursunda toplam bin 200 kız ve erkek öğrenciye yaz dönemi süresince Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitimi verileceğini kaydetti.
     Kuran kursları ve camilerle birlikte toplamda 10 bine yakın çocuğun Kuran eğitimi alacağını belirten Topal, kursun iki ay süreceğini ifade ederek, Her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte cami ve Kuran kurslarımızda bu kurslar açılmaktadır. Yaz Kuran kurslarında öğrencilerimiz dini yönden eğitilmektedir dedi.
     Her akıl sahibi, mükellef yaşa gelen kız ya da erkek çocukların dinini öğrenmesi esastır diyen Topal, `İslam dininin esas kaynağı da Kuran-ı kerimdir. Dinini öğrenen insan ise çevresine de nasıl davranması gerektiğini öğrenir dedi. Kurs süresinde öğrencilere, dini bilgilerin ve namaz bilgisinin yanı sıra Kuran-ı Kerim okumayı da öğreteceklerini vurgulayan Topal+, Bunu da. Allahı, Camiyi ve Kuran-ı kerimi severek ve sevdirerek öğretmeye çalışacağız. Geleceğe bırakacağımız en güzel mirasımız çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı elimizden geldiğince hayırlı evlat olarak yetiştirmek zorundayız. Din görevlilerimiz eşliğinde devam edecek olan kurslarımızda siz velilere de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarınızın kurslara geliş gidişlerini ve öğrenimlerini kontrol ederek din görevlilerimize yardımcı olunuz. Kurslarda yatılı kalacak öğrencilerimizin velileri de çocuklarını görmek için çok sık ziyaret etmemeli çünkü 15 günde bir izin vereceğiz. Ayrıca onlara baskı kurmayın ve bu kurslara severek, isteyerek gelmelerini sağlayın diye konuştu. Yaz Kuran kurslarına katılan öğrencilerden başarılı olanları Kapadokya, Şanlıurfa, Ankara, Konya ve Sivas gibi illere geziye de götüreceklerini dile getiren Topal, kursa katılan çocukların Kuran okumasını neşe içinde öğrenmelerini sağlamak için gezilerle ödüllendireceklerini vurguladı. Kursa katılan öğrencilere çikolata ikram edildi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Erdemlide Yaz Kuran Kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER