Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesinde Bilim

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesinde Bilim Fuarı açıldı


MERSİN (A.A) - TÜBİTAKın "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"na 11 projeyle katılan Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesinde Bilim Fuarı açıldı.
     Okulun toplantı ve sergi salonundaki etkinliğin açılışına katılan Kaymakam İbrahim Özefe, yarışmada derece alan öğrenciler ile okul yönetimini kutladı.
     Erdemlinin bilimsel çalışmalarda "bende varım" dediğini ifade eden Özefe, "Ben özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okulumuzun TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi olması, okulumuz ve öğrencilerimiz için büyük başarı. Türkiye genelindeki yarışmalarda da önemli başarılar elde edeceğinize inanıyorum" dedi.
     İmam Hatip okullarının özellikleri itibariyle milletle ilk etapta kucaklaşan ve bütünleşen okullar olduğunu dile getiren Özefe, "Karşılıklı etkileşim içerisinde, buradan yetişen din adamlarımız ve değişik alanlarda görev alan insanlarımız, Türk milletini, milletimizin değerlerini iyi anlamış, özümsemiş olarak değişik alanlara dağılıyorlar, milletimizle bütünleşiyorlar" diye konuştu.
     Okul Müdürü Mehmet Badas da öğrencilerin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerin biyoloji, sosyoloji, psikoloji,fizik, kimya, coğrafya, bilgisayar, tarih ve matematik dallarında toplam 11 projeyle yarışmaya katıldığını, psikoloji dalında bölge birincisi, bilgisayar dalında ise bölge ikincisi olduklarını hatırlattı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesinde Bilim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER