Erdemlili muz üreticilerinden Anamura teknik gezi

Erdemlili muz üreticilerinden Anamura teknik gezi


MERSİN (A.A) - Erdemli Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü ile Erdemli Ziraat Odasının ortaklaşa düzenlediği Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) da mali destek verdiği Erdemlide Örtü Altı Muz Üreticilerinin Eğitimi Projesi kapsamında Erdemlili muz üreticileri Anamurda incelemelerde bulundu.
     Muz üreticileri Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi başkanlığında Anamurda Kaymakamı Cengiz Cantürk, Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Demiralı ziyaret etti.
     Kaymakam Cantürk, Orta Akdenizin en önemli ürünü olan muzun daha geniş alanda üretiminin yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, Bölgemizde ülkemizin muz ihtiyacının tamamını karşılayacak üretim yapılmasını arzu ediyoruz. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği veriyoruz dedi.
     Türkiyede limonun başkenti olarak bilinen Erdemlide muza ilgi duyulmasının sevindirici olduğunu dile getirerek muz dikim alanının genişlemesinin önemli olduğunu ifade etti.
     Aydın Çiftçi de yaptığı konuşmada, dünyaca ünlü Lamas limonunun yetiştiği Limonlu Beldesinin limon üretimiyle ün yaptığını ancak son yıllarda üreticilerin hızlı bir şekilde alternatif ürün olarak muz üretimine yöneldiğini söyledi.
     Limonluda 6 yıl önce 20 dekar alanda başlatılan muz üretiminin bugün 500 dekara yükseldiğini ifade eden Çiftçi, Odamıza bağlı 180 üyemiz faal olarak muz üretimi yapıyor. Limonlunun iklimi ve toprak yapısının muz üretimine uygun olduğunu keşfeden üreticilerimiz hızla muz üretimine yöneliyor dedi.
     MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel ise Alanyadan İskenderuna kadar çeşitli yerlerde muz üretimi yapıldığını ifade ederek, Üretilen muzun hepsi Anamur muzu olarak biliniyor. Biz de bu bilinçle yerli muzun tüketimini arttırmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
     ÇKA projesi kapsamında üreticilere muz yetiştiriciliği konusunda muz bahçeleri, belediye sebze hali ve muz paketleme fabrikaları gezdirildi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlili muz üreticilerinden Anamura teknik gezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER