Ereğlide Kore Gazisi, yıllar sonra madalyasına

Ereğlide Kore Gazisi, yıllar sonra madalyasına kavuştu


KONYA (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, uzun yıllardır gazilik madalyasını alamayan Ereğlili Kore Gazisine madalyası takdim edildi.
     1950-1953 yılları arasında yapılan Kore Savaşına katılan ve savaş sonrasına gazi olarak dönen 82 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Ayar, yaklaşık 2 yıl önce Kore Cumhuriyeti tarafından Kore Savaşına katılan ve gazi olarak yurtlarına dönen Türk vatandaşlarına gönderilen şeref madalyasını sağlık sorunları yüzünden alamamıştı.
     82 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Ayarın sağlık durumunun iyi olması değerlendirilerek 19 Eylül Gaziler Gününde şeref madalyası kendisine takdim edildi.
     Ayara madalyasını Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı takdim etti. Bağcı; Türkiye Cumhuriyetinin verdiği görevi canı pahasına da olsa reddetmeyen ve Türk milletinin şanını ve şerefini tüm dünyaya duyuran tüm gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum dedi.
     82 Yaşında ki Kore Gazisi Ahmet Ayar ise Kore Savaşı olduğunu ve Türkiyeden de savaşa askerlerin gideceğini duyduk. Milletimizin şanını ve şerefini tüm dünyaya duyurmak için Koreye gitmem gerektiğini düşündüm. Anamın ve babamında iznini alarak Koreye savaşa gitmek için başvuruda bulundum. Oraya gönüllü olarak gittim. Allah nasip etti, gazi oldum. Madalyamı almaktan onur ve şeref duyuyorum şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Ereğlide Kore Gazisi, yıllar sonra madalyasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER