Ergani İlçe Emniyet Müdürü Güneşten dolandırıcılara

Ergani İlçe Emniyet Müdürü Güneşten dolandırıcılara karşı uyarı


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani İlçe Emniyet Müdürü Erkan Güneş, halk arasında kontör dolandırıcılığı olarak bilinen ve iletişim cihazları kullanılmak suretiyle yapılan dolandırıcılık konusunda vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.
     Güneş, yaptığı açıklamada, kendilerini polis, komiser, cumhuriyet savcısı gibi unvanlarla tanıtıp, mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, banka şubelerine ve ATM cihazlarına yönlendirerek hesaplarına para veya cep telefonu numaralarına kontör yüklemelerini isteyen şahıslara vatandaşların kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini söyledi.
     Bu tür bir durumla karşılaşılması halinde en yakın polis birimine veya 155e durumun bildirilmesini isteyen Güneş, Polisin her türlü uyarısına rağmen hala bu dolandırıcıların tuzağına düşen, daha önce bu tür olayları duymuş olmalarına rağmen telefonda tanımadıkları sese güvenip dolandırılan vatandaşlarımız var. Devletin hiçbir kurumunun vatandaştan bu şekilde para veya kontör istemeyeceğini herkesin bilmesi gerekir dedi.
     Güneş, GSM bayilerince ilk hat açılışında vatandaştan nüfus cüzdanı fotokopisi istendiğini hatırlatarak, alınan bu nüfus cüzdanlarının usulsüz bir şekilde kullanıma açık olduğunu, bu fotokopilerin yanlış ellere geçmesi halinde çok miktarda usulsüz hat açılabildiğini belirtti.
     Vatandaşların hat alırken, nüfus cüzdanlarının fotokopisi üzerine aldıkları hattın numarasını yazmaları gerektiğini ifade eden Güneş, böylece aynı fotokopi ile bilgileri dışında farklı hatların açılmasını engelleyebileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ergani İlçe Emniyet Müdürü Güneşten dolandırıcılara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER