Eruh Avcılar Derneği Başkanı Özdemir:

Eruh Avcılar Derneği Başkanı Özdemir: "Yaban hayvanları korunamıyor"


SİİRT (A.A) - Eruh Avcılar Derneği Başkanı Nasrullah Özdemir, yaban hayvanlar korunamadığını söyledi.
     Özdemir, yaptığı açıklamada, yaban keçisi, sırtlan, ayı, kurt, çakal, tilki, tavşan, şahin, kartal, kınalı keklik, bıldırcın gibi yaban hayvanların yaşam alanlarının korunması ve avcılığın belli etik kurallar içinde yapılması gerektiğini belirtti.
     İlçenin Mişar bölgesindeki Şeyh Ömer Dağı ve Narlıdere köyü ormanlık alanların dağ keçilerin merkezi yeri olduğunu, bu bölgede 2012 yılı içerisinde 300den fazla dağ keçisinin kaçak ve belgesiz avcıların katliamına maruz kaldığını kaydeden Özdemir, koruma altına alınamayan ormanlık bölgede adeta kaçak avcıların cirit attığını savundu.
     Özdemir, şöyle dedi:
     "Doğal yaşam alanlarında bulunan yaban hayvanlarının ve doğal zenginliklerin korunması, yasa dışı avlanmanın önüne geçebilmek amacıyla başta avcılar olmak üzere bütün vatandaşlar daha duyarlı olmalı. Özellikle ülkemiz için çok önemli bir doğal zenginliğimiz olan ve nesli tehlike altında bulunan yaban keçisi dağ keçisi özelinde bütün yaban hayvanlarımızın ve doğal zenginliklerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması için mutlak korunması gerekmektedir. Silah taşıma ehliyetine sahip, av ve yaban hayatı ile ilgili verilen avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alması koşuluyla, av sezonu içerisinde yasal olarak avlanabilmektedir. Bölgemiz genelinde av hayvanları için avlanma süreleri şubat ayı sonunda sona ermiştir. Yaban hayvanları korunamıyor."
    
     Muhabir: Nurettin Kilis / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Eruh Avcılar Derneği Başkanı Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER