Erzuruma ilk Polonyalı kafile geldi

Erzuruma ilk Polonyalı kafile geldi -Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında Polonyadan Erzuruma gelen 90 kişilik kafile, havalimanında çiçeklerle karşılandı -Palandöken Kayak Merkezine bu sezonda yaklaşık


ERZURUM (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında Polonyadan Erzuruma gelen ilk kafile çiçeklerle karşılandı.
     Palandöken Kayak Merkezinde kış sporları yapmak, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için Polonyadan çıkan ve içerisinde 90 turistin bulunduğu uçak Erzurum Havalimanına indi.
     Havalimanındaki işlemlerinin ardından dış hatlar terminaline gelen turistleri, Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, çiçeklerle karşıladı.
     Burada tur operatörlerinin temsilcileriyle görüşen Polonyalı kafile, otoparkta bekleyen otobüslere binerek, Palandöken Kayak Merkezine hareket etti.
     Bu arada, el bagajlarını otoparkta bekleyen otobüse taşımaya çalışan bazı turistlerin, kar ve buzla kaplı zeminde yürümekte güçlük çektiği görüldü.
     Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışması sonucunda Erzurumun, Polonyada en seçkin destinasyonlar arasına girdiğini söyledi.
     Bu çalışmanın ürünü olarak ilk kafileyi karşıladıklarını ifade eden Öztürk, Charter uçağımız havalimanımıza indi. Bugün üç uçak gelecek ve toplam 499 Polonyalı turistimiz Palandökende kayak yapma zevkini tadacaklar. Bu kafilenin ilkinde 90 kişilik turist kafilesi geldi dedi.
     Yaklaşık bir hafta tatil programının ardından turistlerin ülkesine döneceğini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Bu sezonda 6 binin üzerinde Polonyalı turist ağırlamayı düşünüyoruz. Erzurumda, Polonya için ilk destinasyon. Burada kayak yapacaklar, kış sporları, değişik aktiviteler, taleplere göre değişik turlar düzenlenecek. Kültürel etkinlikler olacak. Bütün bunlar için gerekli çalışmalar yapıldı.
     Akdem Turizm Bölge Müdürü Serdar Demirkant da ilk uçakta 90 kişinin geldiğini ancak diğer uçakların 189 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, 28 Marta kadar bu operasyonun her hafta devam edeceğini söyledi.
     Her hafta üç uçağın Erzuruma geleceğini belirten Demirkant, Uçaklar Polonyanın Katowice, Warsaw, Paznon ve Gdansktan geliyor. İlk uçak 09.20de indi. Diğer uçak 13.05te, akşam uçağı ise 19.45 gelecek. Bu operasyon 15 hafta sürecek. Her hafta Perşembe günleri uçaklar gelecek. Son operasyonumuz 28 Martta bitecek. Bu sezon için 7 bin Polonyalı bekliyoruz diye konuştu.
     Safir turizmin sahibi İshak Karadaş ise otobüslerin havalimanı önüne getirilmesine izin verilmediğini belirterek, Büyük gruplar geldiği zaman araçların otoparkta çekilmesini istiyorlar. Turistlerin bagajları çok olduğu için otobüse gitmekte zorluk çekiyorlar. Yolcu açısından buna çözüm bulunmalı dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzuruma ilk Polonyalı kafile geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER