Erzurumda Çoruh Havzası Projesi eğitim toplantısı

Erzurumda Çoruh Havzası Projesi eğitim toplantısı -Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Temiz: Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi bölgeler arası kalkınmışlık farkını azaltacak


ERZURUM (A.A) - Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Mahmut Temiz, Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesinin bölgeler arası kalkınmışlık farkını azaltacağını ifade etti.
     Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çoruh Havzası Projesi Eğitim Toplantısı Palandöken Dağında bir otelde yapıldı.
     Temiz, burada yaptığı konuşmada, Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi bütçesinin 145 milyon TL olduğunu belirterek, projeyle, bölgede erozyon kontrollünün sağlanacağını ve doğal afetlerin önleneceğini ifade etti.
     Çoruh Nehir Havzasının Kuzeydoğu Anadolu platosunda bulunduğunu ve yaklaşık 2 milyon hektar alanı kapsadığını anımsatan Temiz, şunları söyledi:
     Çoruh Nehri havzasında özellikle orman azalması ve toprak erozyonu biçiminde şiddetli kaynak bozulması olduğu bilinmektedir. Bununla beraber sınırlı istihdam fırsatları ve tarım ve hayvancılığın düşük verime sahip olması nedeniyle bölge ülkedeki en fakir bölgeler arasındadır. Kırsal fakirlik ile doğal kaynak tahribatı arasındaki kısır döngü sorunlarının en başında yer almaktadır. Projeyle bu olumsuzlukları gidereceğiz.
     Proje ile erozyonla kaybolan toprak miktarının azaltılacağını belirten Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi, bölgeler arası kalkınmışlık farkını azaltacak. Kırsal kesimde yaşayanların yaşam koşulları iyileşecek. Havzada orman varlığı artırılacak. Doğal felaketlerin önüne geçilecek. Ormanların ve korunan alanların fonksiyonel planlarının yapılması ve uygulanması sağlanacak. Toprak erozyonu ve orman kaynaklarının bozulmasının neden ve etkileri konusunda uygulama havzalarında halkın bilincinin artırılması sağlanacak.
     Japonya Uluslararası İşbirliği Bankasının Türkiyeyi desteklemek için kalkınma planlarına uygun olarak proje için 4.2 milyar Japon yeni kullandırdığını belirten Temiz, projenin 2019 yılına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gamze İSpirli
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurumda Çoruh Havzası Projesi eğitim toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER