Erzurumda deprem tatbikatı

Erzurumda deprem tatbikatı -Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulan ASYA Arama Kurtarma ekibi, senaryo gereğince enkaz altında kalan kişileri kurtardı


ERZURUM (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulan Arama-Kurtarma Sağlık Yardımları (ASYA) Arama Kurtarma ekibi, deprem tatbikatında senaryo gereği enkaz altında kalan kişileri kurtardı.
     Doktor, öğretmen ve mühendislerin de aralarında bulunduğu 20 kişilik ekip, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bahçesinde, senaryoya göre, 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan bir binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.
     Özel ses sistemi ve kamerayla enkaz altında kalanları tespit etmeye çalışan ekip, enkazdaki demir çubukları keserek, enkaz altındaki 2 kişiyi kurtardı.
     Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldü.
     Bu arada, tatbikat sırasında, geri manevra yaparken çarpışan iki ambulansta maddi hasar oluştu.
     Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneklerinin, yoksulluğun uğradığı her yerde ve her durumda görev başında olduğunu belirterek, 2011 yılında ASYA Arama Kurtarma Ekibinin kurulduğunu anımsattı.
     İlk eğitimlerini İstanbulda alan ekibin, daha sonra Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde eğitim gördüğünü dile getiren Polat, şunları kaydetti:
     Ekibimizde mühendis, öğretmen, doktor, tekniker gibi faklı meslek gruplarından olan arkadaşlarımız var. Çalışmalarda kullanmak üzere arama kameraları, dinleme cihazları, hava yastıkları, enkaz kırım, kesme aletleri ve aydınlanma ekipmanları gibi hepsi son teknolojik ürünü olan cihazlar kullanıyoruz.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Erzurumda deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER