Erzurumda kentsel dönüşüm başlıyor

Erzurumda kentsel dönüşüm başlıyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İmar İskan Evleri olarak adlandırılan bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Erzurum için önemli bir atılım olacak dedi.
     Ahmet Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin Doğu Anadolu Bölgesinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastığını belirtti.
     Yenişehir İmar İskan Evleri olarak bilinen bölgede hayata geçirilecek proje için Karadayı Group ile işbirliği yapıldığını ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:
     Projeyle 75 dönümlük arazi üzerinde modern inşaat teknikleri kullanılarak toplam 2 bin 100 modern konut üretilecek. İmar İskan Evleri olarak adlandırılan bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Erzurum için önemli bir atılım olacak. Bu bölge içerisinde yaklaşık 35 dönümlük arazi Büyükşehir Belediyemize aitti. Biz de belediyemize ait bu araziyi bir süre önce ihale ederek bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesine resmen start vermiş olduk. Kentsel dönüşüm uygulanarak modern konutların inşa edileceği 75 dönümlük arazinin 55 dönümü tamamıyla yeşil alan olacak.
     Erzurumun dört bir yanında çok önemli kamulaştırma projeleri yürütüyoruz. Palandöken Caddesi ve Mal Meydanı kamulaştırma projeleri, bu çalışmalarımız içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor. Ayrıca Şehitler ve Dağ mahalleleri gibi gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgelerde de çalışmalara başladık. Buralarda da tıpkı İmar İskan kentsel dönüşüm projesinde olduğu gibi modern konutlar üretilmesini sağlayacağız.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Erzurumda kentsel dönüşüm başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER