Erzurumda Milli Türk Talebe Birliği konferans

Erzurumda Milli Türk Talebe Birliği konferans düzenlendi


ERZURUM (A.A) - Erzurumdaki Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 4. İstişare Kampı çerçevesinde, Değişen Şartlar, Etraftaki Olaylar ve Türkiyenin Değişen Stratejisi konulu konferans düzenlendi.
     Palandöken Kayak Merkezindeki konferansa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, Avrupada yaşanan değişikliklerin, İslamofobi ve ırkçılık anlayışını ortaya çıkardığını söyledi.
     Dünyada ve Avrupada yaşanan en önemli sıkıntının ekonomik kriz olduğunu ve kriz nedeniyle birçok ülkenin iflas bayrağını çektiğini ifade eden Akgönenç, şöyle konuştu:
     Bu sıkıntıların kaynağının araştırılması gerekiyor. IMF tarafından Yunanistana yüksek miktarlarda maddi kaynak aktarıldı. İnanamayacağınız kadar destek aldı. Ancak bugün adamların elinde hiçbir şey yok. Yunanlılar, Bu paraları zenginler aldı kaçtı diyor. Yunanistanın ardından İspanya, İtalya, Portekiz, Hollanda ve Güney Kıbrıs sıkıntıya düştü. Güney Kıbrıs şu anda Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı. Başkanlık süresi boyunca yapması gereken 700 toplantı için Danimarkadan yardım istiyor. Ayrıca İngiltere yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle, yeniden sömürgecilik anlayışına büründü.
     Ayrıca batılı devletlerin Avrupada artan Müslüman sayısından rahatsız olduğuna dikkati çeken Akgönenç, Almanyada 7 tane Türk dönercinin öldürüldüğünü anımsattı.
     Akgönenç, Örneğin Norveçli Breivik, Avrupada artan Müslümanlığa dikkat çekmek için o kanlı eylemi yaptığını söyledi. Almanyada ise 7 tane Türk dönerci öldürüldü. Sonradan çıktı ki bu olay Alman derin devletinin işiymiş. Bunları çok iyi bilmek zorundayız. Avrupada yaşanan değişikliklikler, İslamofobi ve ırkçılık anlayışını ortaya çıkardı dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erzurumda Milli Türk Talebe Birliği konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER