Erzurumdaki darp ve tecavüz davası

Erzurumdaki darp ve tecavüz davası -Pasinler ilçesinde öğretmen A.Kyi darbederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi -Adalet Bakanlığı 6ncı Tıp İhtisas Kurulu, tecavüze uğradığı iddia


ERZURUM (A.A) - Pasinler ilçesinde öğretmen A.Kyi darbederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki 13üncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit A. ve Kadir N, sanıkların avukatları ile yakınları katıldı.
     Haklarında Kasten öldürmek, bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu, nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı suçlarından ise 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar, tahliyelerini talep etti.
     Duruşmada, 6 Nisan 2011 tarihinde tecavüze uğrayarak ağır şekilde yaralanan A.K. ile ilgili raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi.
     Öğretmen A.Knin ruh sağlığıyla ilgili Adalet Bakanlığı 6ncı Tıp İhtisas Kurulunca hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını ifade eden mahkeme başkanı, Adalet Bakanlığından gönderilen raporda, Kurumumuzca yapılan muayenede ruh sağlığını bozacak mahiyet ve travma sonrası stres bozukluğu denilen psikyatrik bozukluk tespit edilmiştir görüşüne yer verildiğini açıkladı.
     Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     Pasinler ilçesinde, 6 Nisan 2011de, Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda görevli sınıf öğretmeni A.K, okul çıkışında kafasına taş vurularak darp edilmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 5 Mayıs 2011de gözaltına alınan Kadir N. ve Ümit A, Pasinler Sulh Ceza Mahkemesinde Adam öldürmeye teşebbüs, Cinsel saldırı ve Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma suçlarından tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki darp ve tecavüz davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER