Erzurumdaki İstanbulkapı, turizme kazandırılacak

Erzurumdaki İstanbulkapı, turizme kazandırılacak


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, hazırladıkları projeyle İstanbulkapıyı turizme kazandıracaklarını bildirdi.
     Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi niteliği olan İstanbulkapıyı turizme kazandırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, 1876 yılında yapıldığı bilinen İstanbulkapının Ahmet Hamdi Tanpınarın Beş Şehir isimli eserine konu olduğunu hatırlattı.
     Kötü çevre koşulları ve duyarsız insanların tahrip ettiği eseri Erzuruma kazandıracaklarını vurgulayan Korkut, şunları kaydetti:
     İstanbulkapı için hazırladığımız proje KUDAKA tarafından kabul edilerek, finans desteği sağlandı. İstanbulkapı olarak bilinen yapı Osmanlı dönemi eseridir. Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1876-1877 yıllarında, şehrin güvenliği amacıyla yaptırılmıştır. Projenin genel amacı Yakutiyede turizme yönelik altyapının geliştirilmesiyle bölgenin refah ve gelir seviyesinin artırılmasına katkı sağlamaktır. Eserin içerisinde yangın çıkarılmış ve taşlarda yanma izleri var. Burayı güzel bir projeyle turizme kazandıracağız. İstanbulkapı, rekreasyonla cazibe merkezine dönüşecek ve bir eser daha yok olmaktan kurtarılacak.
     Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Erzurumun bünyesinde yüzlerce tarihi mekan ve eseri barındırdığının altını çizen Korkut, kış turizmine, kültür turizminin eklenmesinin şart olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki İstanbulkapı, turizme kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER