Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneği:

Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneği: Teşvik yasasının yürürlülük süresi uzatılmalıdır


ERZURUM (A.A) - Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneği, 5084 sayılı teşvik yasasının yürürlülük süresinin uzatılması gerektiğini belirtti.
     Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, 5084 sayılı teşvik yasasının son uygulama tarihinin 31 Aralıkta sona ereceği hatırlatıldı.
     49 kentte uygulanan yasanın uygulama süresinin uzatılmaması durumunda bu yasadan yararlanan 31 bin işletmeyle 400 bin kişinin bundan etkilenebileceği ifade edilen açıklamada, şanlar kaydedildi:
     Teşvik yasasının yürürlülük süresi uzatılmalıdır. Ülkemiz böylesine ciddi bir ivme yakalamışken, iş dünyamız tüm gücüyle üretime, istihdam yaratmaya ve ekonomiye katkı sağlamaya odaklanmışken, bu gidişatı frenleyecek gelişmelere sebebiyet verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye bugün dünyanın 17. büyük ekonomisidir ve yaşanan ekonomik krize rağmen en güçlü finansal sisteme sahip ülkedir. Bölgesel bir aktör olmaktan öte küresel bir aktör olmuştur. Bizim en önemli sorunumuz işsizliktir. İş dünyası olarak beklentimiz 5084 Sayılı Teşvik Yasanın uygulamasının süresinin en az 5 yıl uzatılması yönündedir. Bu sayede hem üretim kapasitesinde artış yaşanması hem de yeni yatırımların hayata geçirilmesi mümkün olacak, Türkiye ekonomisi yoluna aynı hızla devam edecektir.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneği: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER