Erzurum Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfından

Erzurum Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfından iftar yemeği


ERZURUM (A.A) - Erzurum Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesince iftar yemeği verildi.
     Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Müceldili Konağında verilen yemekte yaptığı konuşmada, ramazan ayının bütün güzellikleriyle, rahmetiyle, bereketiyle, mağfiretiyle geldiğini söyledi.
     Türkiye Diyanet Vakfının kurulduğu günden bugüne yurt içinde ve yurt dışında değerli hizmetler yaptığını belirten Arslan, Özellikle son yıllarda dünyada baş gösteren hızlı değişimler noktasında faaliyet alanının ağırlık noktasını Orta Asya, Balkanlar, Kafkaslar ve Afrika ülkelerinde yaşayan soydaş ve dindaşlarımıza götürülen hizmetler teşkil etmektedir dedi.
     Arslan, Arakandaki Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyasına da değinerek, Erzurumda yaklaşık 200 bin lira, Türkiye genelinde şu ana kadar 15 milyon yardım toplanmış durumda. Ekiplerimiz bu yardımları bekletmeden Arakana ulaştırmışlardır diye konuştu.
     Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu yemekte, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin ramazan ayı mesajı sinevizyon eşliğinde izletildi.
     Yemeğe, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, vali yardımcıları Ömer Hilmi Yamlı, Alper Tanrısever, Özgür Arslan ile Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de katıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Emine Konuk
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Erzurum Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER