Eser

Eser-i cedide sanatçısı Gürsesli, Avrupada sergi açacak -Yalovada yaşayan sanatçı, eserlerini, Kosova ile Belçikada katılacağı etkinliklerde tanıtacak


YALOVA (A.A) - "Özel hamurdan elde edilen bir seramik kaide üzerine çeşitli şekillerde motiflerin işlenmesi" olarak bilinen eser-i cedide sanatının Türkiyedeki öncüsü Osman Nuri Gürsesli, Kosova ile Belçikada sergi açacak.
     Gürsesli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-9 Haziranda, Avrupanın bazı ülkelerinde etkinliklere katılacağını söyledi.
     İlk olarak Kosovanın Prizren kentinde, Yalova, Balıkesir, Prizren ile Arnavutlukun Tiran üniversitelerinin ortak organize ettiği etkinlikte bir günlük sergi açacağını dile getiren Gürsesli, şöyle konuştu:
     "Avrupa Festivaller Birliği üyesi olduğum için Avrupadaki çeşitli karnavallara iştirak edeceğim. Burada hem Yalovayı hem Türkiyeyi temsil edeceğim. Kültürümüzü, orada bire bir aktif olarak ebru sanatımızı icra ederek göstereceğim. Eser-i cedideyi, varak sanatını ve diğer hüsnü hat ile ilgili çalışmalarımı canlı performanslarla sergileyeceğim. Daha sonra Belçikada sergi açacağım. Bu tür etkinliklerle Avrupada diyalog köprüleri kurmak ve kültürümüzü paylaşmak istiyorum."
     Gürsesli, 150 eserini Avrupaya götüreceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER