Van YYÜ Öğretim Üyesi Timurtaş:

Van YYÜ Öğretim Üyesi Timurtaş: Şimdiki medreselerde sadece dini eğitim verilmektedir"


SİİRT (A.A) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülhadi Timurtaş, şimdiki medreselerde sadece din eğitiminin verildiğini belirtti.
     Mişar Eğitim Kültür Sanat Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Timurtaş, düzenlenen söyleşide geçmişten bu güne medrese eğitimini anlattı.
     Eskiden medreselerde dini konuların dışında ilmi, tarihi, kültürel ve coğrafi konularda da eğitim verildiğini anlatan Timurtaş, şunları söyledi:""
     "Şimdiki medreselerde sadece dini eğitim verilmektedir. Bölgemizde çok önemli şahsiyetler yaşamıştır. Bunlardan biri de Botan Müderrislerinin piri olarak anılan Molla Muhammed Zıvıngidir. Şahsiyetiyle çok sayıda insana örnek olan Molla Muhammed Zıvıngi, bir müderris, bir çiftçi ve aynı zamanda bölgede kendisine davaların getirildiği tek merci idi. Ağzından çıkan her kelime bölge halkı arasında bir kanun gibiydi. Fetvalarına itiraz edilmezdi. Gün gelirdi bölgede tüm maddi gücü ellerinde bulunduran ağalar dahi kimi sorunlarının çözümü için kendisine müracaat ederlerdi. Böylesine halkı için çaba sarf eden ve yol gösteren şahsiyetlerin yer aldığı Medreseler halk nezdinde itibar görürler. Bu nitelikleri taşımayan medreselerdeki eğitim eksik kalır ve halk nazarında yer edinmezler."
     Söyleşiye, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Selim Sadak ve dernek üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Van YYÜ Öğretim Üyesi Timurtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER