Eşi vefat eden kadınlara TOKİden ev

Eşi vefat eden kadınlara TOKİden ev imkanı


MALATYA (A.A) - Malatya Beydağı Mahallesinde yapılan TOKİ konutlarından boş kalan 18i, resmi nikahlı eşi vefat etmiş kadınlardan evi olmayanlar için değerlendirilecek.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında oluşturulan protokol çerçevesinde Beydağı mahallesinde yaptırılan 1+1 360 adet yoksul grubu konutlarından 18inin çeşitli nedenlerden boş kaldığını belirtti.
     Bunların vakıftan düzenli olarak aylık veya 2 aylık periyotlarda yardım alan, resmi nikahlı eşi vefat etmiş kadınlardan evi olmayan, 3294 sayılı yasa kapsamındaki 18-50 yaş arasındaki kişilerin müracaatlarının alınarak değerlendirilmesine Vakıf Mütevelli Heyetince karar verildiğini bildiren Tepe, ayrıca SHÇEK ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden nakdi yardım alıp aynı zamanda vakıfta aktif dosyası olan sosyo-ekonomik yoksunluk içerisindeki 18-50 yaş kapsamındaki resmi nikahlı eşi vefat etmiş dul kadınların da bu kapsamın içinde değerlendirileceğini kaydetti.
     Tepe, söz konusu şartları taşıyan kişilerin başvurularını 11-25 Temmuz tarihleri arasında SYDVye yapmaları gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eşi vefat eden kadınlara TOKİden ev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER