Eski Adalet Bakan Sungurlunun adı mahalleye

Eski Adalet Bakan Sungurlunun adı mahalleye verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Meclisince eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlunun adının mahalleye verilmesi dolayısıyla toplantı düzenlendi.
     Özdenoğlu Konağında düzenlenen toplantıya, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile belediye meclis üyeleri katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Ankara bürokrasisi üst kademesinde Sungurlunun kendisinin de bilmediği çok sayıda hayranının olduğunu belirterek, Gümüşhane milletvekili olmasına rağmen tüm Türkiyeye hizmetleri oldu. Bunları yakinen bilen birisiyim. Siyaset adamlığı yanında da örnek bir devlet adamlığı söz konusudur. Siyasi ve bürokrasi alanında efsane ve bilge bir kişiliği vardır. Gümüşhanelilerin de böyle bir kadirşinaslık göstermesi de ayrı bir övgüyü gerektiren bir durumdur. Gümüşhane gerçekten güzel insanlar yetiştiriyor dedi.
     Canlı ise Sungurlunun Türk siyasetinde bir duayen olduğunu ifade ederek, Gümüşhanemizi uzun yıllar çok iyi şekilde temsil etti. Uzun yıllardan beri de siyasete uzak olmasına rağmen gittiğimiz her ortam ve her yerde yine şehrimizi en iyi şekilde temsil eden ve toplumun her kesiminde ilgi ile karşılanan bir büyüğümüz. Belediye Meclisimiz de oy birliği ile kendisinin adının ve anısının yaşatılması noktasında oy birliği ile karar verdi. Şehrimizin 13. mahallesine Oltanbey adını verdi diye konuştu.
     Siyasette olduğu dönemde de isminin çeşitli yerlere konulması konusunda talepler geldiğini, bunu hiçbir zaman hak etmediğini düşündüğünü dile getiren Sungurlu, Belediye Meclisinin siyaseti bıraktıktan 14 yıl sonra böyle bir karar almasından çok mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Eski Adalet Bakan Sungurlunun adı mahalleye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER