Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal: -(Terör olayları) Herkesin daha dikkatli, sorumlu davranması gerekiyor. Bu konu siyasi istismar konusuna dönüşmemeli ve kimse boş konuşmamalıdır


ANTALYA (A.A) - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, terör olayları konusunda, Herkesin daha dikkatli, sorumlu davranması gerekiyor. Bu konu siyasi istismar konusuna dönüşmemeli ve kimse boş konuşmamalıdır dedi.
     Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve Arif Bulut ile Kalkan Belediye Başkanı Ramazan Saim Karakurtu makamında ziyaret etti.
     Baykal, 4+4+4 eğitim sisteminin bir milletvekilinin ortaya attığı görüş doğrultusunda hiç kimseye danışılmadan uygulamaya geçtiğini iddia ederek, bu sistemi kendisinin anlamadığını, kimsenin de anlamasının mümkün olmadığını söyledi.
     Ziyaretin ardından beldede esnaf ziyaretlerinde bulunan Baykal, burada yaptığı açıklamada, Türkiyenin terörle mücadele konusunda yeni ve çok kritik bir aşamaya geldiğini belirterek, son 10 yılda artan terör etkinliğine tanık olduklarını, şehit sayılarının arttığını ifade etti.
     Şehit sayısının ötesinde terörün toplumsal yaşamı, kamu yönetimini ve hizmetlerini, sivil vatandaşları artan bir güvensizlik ortamı içine çektiğini kaydeden Baykal, siyasetçilerin yaşanan bu bunalım karşısında bir umut ışığı vermek ihtiyacı, bu durumun düzeleceği konusunda iyimserlik telkin etme arayışının doğal olduğunu kaydetti.
     Siyasetçilerin bu arayışının anlayışla karşılanabileceğini anlatan Baykal, şöyle konuştu:
     Bu konuda yaratılan umudu, bekleyişi, iyimserliği anlıyorum. Buna saygı da duyuyorum. Bu sorun çözülür, çözeceğiz bekleyişi güzel bir şey, ama bunun bir süre sonra yalana dönüşmemesini güvence altına almak lazım. Bir süre sonra kendimizi aldatmak, toplumu aldatmak anlamına gelmemeli. Bu sonuç ortaya çıkmamalı. Müzakereyle bu işi halledelim diyen insanları anlıyorum. Olsun istiyorlar, ama bunun öyle olacağını kamuoyuna taahhüt etmenin sorumluluğunu üstlenerek bunu söylemek lazım. Yani iyimserliği, umudu yaratmak, müzakere sürecinin kapısının açık olduğu izlenimini vermek güzeldir, ama oradan bir sonuç alınacağı bekleyişi yaratmanın ağır vebali vardır. Bu kendimizi aldatmak ve milleti aldatmak sonucuna varmaktadır. Artık birbirimizi aldatamayız. Milleti hiç aldatamayız. Durumun ciddiyeti ortadadır. Bu ciddi tabloda bir yeni barış, müzakere hamlesiyle kolayca çıkabileceğiz izlenimi vermek milleti aldatmaktır. Böyle bir anlayışla davranmak kendimizi de aldatmaktır. Kendimizi ve milleti aldatmaktan uzak durmaya ihtiyacımız var.
     Baykal, olayın bir parti olayı olmadığını, Türkiyenin olayı olduğunu vurgulayarak, Herkesin daha dikkatli, sorumlu davranması gerekiyor. Bu konu siyasi istismar konusuna dönüşmemeli ve kimse boş konuşmamalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER