Eski Fertek yolu yeniden düzenlenecek

Eski Fertek yolu yeniden düzenlenecek


NİĞDE (A.A) - Eski Fertek yolu olarak bilinen Gazeteci İsmet Sayın Caddesi asfaltlanarak, tek yönlü kullanılacak.
     Niğde Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kanalizasyon ve içme suyu hatları tamamlanarak asfaltlama çalışmalarının yapıldığı cadde çevresindeki yerleşim alanlarının alt yapı sorununun ortadan kaldırıldığı belirtildi.
     Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, caddenin Fertek, Kumluca ve Hançerli gibi yarlaşım yerleriyle hastaneleri kent merkezine bağlayan önemli bir güzergahta bulunduğunu bildirdi.
     Yolun yeniden düzenlendiğini kaydeden Akdoğan, şu bilgileri verdi:
     Eski Fertek yoluyla ilgili uzun süreli bir çalışma gerçekleştirdik. Yolun eğimleri farklıydı, bu eğimleri düzgün hale getirdik. Eski Fertek yolu üzerinde kanalizasyon yıllardır ciddi bir problemdi. İçme suyu konusunda büyük bir problem vardı. Yaptığımız çalışmalar sonucu içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk. Diğer yandan doğalgaz çalışmalarının da yapılmasını sağlayarak bu yolun asfaltlanmasına başladık. Kısa süre içerisinde yolun asfaltlanmasını tamamlayacağız. Ayrıca, Eski Fertek yolu devlet hastanesi yeni hizmet binası açıldıktan sonra tek yön haline gelecek.
     Bor yolunun ihalesi yapıldığını, ihale dosyasının Kamu İhale Kurumunda incelendiğini de belirten Akdoğan, inceleme neticelendikten sonra yüklenici firmanın belli olacağını, bu yolun yapımına da kısa sürede başlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Eski Fertek yolu yeniden düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER