Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök:

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök: Ben Anadolu Ajansını Cumhuriyetimizin, Atatürkümüzün bize armağan ettiği bir kök hücre olarak kabul ediyorum. Onlar sayesinde bugün Türkiye çok önemli yerlere geldi (AA Haber A


İZMİR (A.A) - Muammer Başkan - Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Anadolu Ajansını Türkiye Cumhuriyetinin ve Büyük Önder Atatürkün armağan ettiği bir kök hücre olarak kabul ettiğini belirterek, Onlar sayesinde bugün Türkiye çok önemli yerlere geldi dedi.
     AA ekibini, Üçkuyular Semtindeki lojmanında kabul eden Özkök, AAnın 2012 Almanağını inceledi.
     Almanak hakkında bilgi alan Emekli Orgeneral Özkök, AAnın tüm haber ajansları içinde özgün yerini muhafaza ettiğini belirtti.
     Özkök, AAyı kök hücreye benzettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
     Kök hücre var, kök hücreyi koyuyorlar kulak yapıyorlar, böbrek yapıyorlar. Yeni kurulan ajansların da hepsinin kökeninde Anadolu Ajansı ve Onun bilgi birikimi, Anadolu Ajansında çalışmış olan insanlar var. Ben Anadolu Ajansını Cumhuriyetimizin, Atatürkümüzün bize armağan ettiği diğer müesseseler gibi kök hücre olarak kabul ediyorum. Onlar sayesinde bugün Türkiye çok önemli yerlere geldi. Yeni kurulanlar hiçbir zaman Anadolu Ajansını gölgelemedi. AA yine bütün haber ajanslarının içinde özgün yerini muhafaza etmektedir.
     Özkök, AAnın kurduğu Haber Akademisinin de yakın dönemde bilgiye ulaşma alanında gelişmeyi tetikleyeceğini ifade etti.
     Türkiyede artık tüm alanlarda yüksek eğitim düzeyine sahip insanlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Özkök, Böyle bir akademi kurup kaliteli haberciler, kameramanlar yetiştirmek çok güzel bir şey. Kutlanması gereken bir konu. Tabi akademi isminden de anlaşıldığına göre bütün Türkiyeye habercilik ve diğer konularda iyi yetişmiş insanlar sağlayacaktır. O bakımdan çok yerinde bir davranış olmuş. Onun için de kuruluşunu sağlayan kişileri özel olarak kutluyorum diye konuştu.
    
     -Üniversitelerden destek alın-
    
     Akademi çalışmalarında üniversitelerle de ilişki kurulması gerektiğini belirten Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Tek başına olmaz. Şimdi biz de silahlı kuvvetlerde bir zamanlar tek başımıza yapardık. Eski mermilerin barutlarını yakma problemimiz vardı. Bir gün, gidelim üniversiteye soralım dedim. Çok memnun kaldılar, silahlı kuvvetler bize ilk defa böyle bir şey soruyor dediler. Hakikaten o barutları havayı kirletmeden en temiz şekilde nasıl imha edeceğimizi bize öğrettiler.
     Bazen insan kendi kendine yetmiyor. Yani üniversitelerin de desteğini almak bence çok iyi olur. Başlangıçta böyle adımlar atılır sonra o ilişkiler artırılır. Üniversitelerin de bu konularda fakülteleri var. Böyle bir girişimi belki siz de yaparsınız.
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER