Eskigedizde elektrik kabloları yer altına alınıyor

Eskigedizde elektrik kabloları yer altına alınıyor


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinde, elektrik kablolarının yer altına alınması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.
     Çalışmaları yerinde inceleyen Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, kabloların yer altına alma işini üstlenen firma temsilcilerinden bilgi aldı.
     Altıntop, daha önce şehir merkezindeki ana caddelerde bulunan elektrik kablolarının tamamen yer altına alınması için yürütülen çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını, Kurtuluş Mahallesi ve İtfaiye binasından Gediz Mezarlığına kadar olan caddelerde de yer altına alma ön çalışmaları yapıldığını söyledi.
     Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucu beldede en önemli sorunlardan biri olan elektrik kablosu kirliliği ve buna bağlı tehlikelerin ortadan kaldırıldığını belirten Altıntop, şöyle konuştu:
     Eskigedizde uzun yıllardan beri büyük sorun olan elektrik hatları, 5 bin yıllık tarihe sahip yerleşim merkezinin estetiğini bozduğu gibi büyük tehlikeler de meydana getiriyordu. Daha önce TEDAŞ ile başlattığımız çalışmalarda ilk olarak trafolarımızdan bazılarını yeniledik ve ardından şehir merkezindeki tüm elektrik hatlarının yer altına alınması yönünde planlanan çalışmalara hız verdik. Şimdi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞnin yaptığı bu yer altına alma çalışmalarıyla şehrimize yeni bir düzen geldi. Açılan kanalların kapatma işini belediyemiz sağlamaktadır. Beldemizin tarihi dokusu ve görselliğini bozmadan gerçekleştirilen bu çalışma, halkımızın yaşam kalitesini de olumlu yönde etkilemektedir.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskigedizde elektrik kabloları yer altına alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER