Eskişehirde, İyi ve Başarılı Tarım Uygulamaları

Eskişehirde, İyi ve Başarılı Tarım Uygulamaları Konferansı


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Gürsoy Tarımın ortak projesiyle, İyi ve Başarılı Tarım Uygulamaları Konferansının ikincisi Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlendi.
     Konferansa ev sahipliği yapan Gürsoy Tarımın sahibi Neşet Gürsoy, Dünyamızdaki azalan su rezervlerimiz ve gereğinden fazla kullanılan kimyasal gübrelerle çoraklaşan topraklarımızı kurtarmak için hem bu günümüz hem de gelecek nesillere aydınlık yarınlar bırakmak ve yaptığımız çalışmaları paylaşmak istiyoruz dedi.
     Çiftçilerin giderlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlamayı, fazla ve kaliteli ürünler alarak gelirlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Gürsoy, şöyle konuştu:
     Daha az gübre ve daha az sulama ile daha fazla verim ve daha kaliteli ürünler alabilen çiftçiler topluluğu oluşturmak üzere düzenlediğimiz bu konferansta, Leonardit madeninden elde edilen hümik asit ile neler başardığımızı çiftçi dostlarımızla paylaşacağız. Konferansta hümik asitin dünyada ve yurdumuzdaki konumunu değerlendireceğiz. Çiftçi dostlarımızın, başarılarını ve ülke ekonomisine katkılarını görmek, bizleri ve gelecek nesilleri onurlandıracak,umutlandıracaktır.
     Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacanın da konuk olarak katıldığı konferansta, TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Murat Eroğluda tarım uygulamalarının ülkemiz için önemine dikkati çekerek, projeye ortak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Eskişehirdeki tüm çiftçilerin davet edildiği konferansa beklenen ilgi gösterilmezken, koltukların bir çoğu boş kaldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde, İyi ve Başarılı Tarım Uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER