Eskişehirde Uğur Mumcuyu Anma Gecesi

Eskişehirde Uğur Mumcuyu Anma Gecesi -TBMM Başkanvekili Mumcu: Siyasetin ve siyasetçinin görevi halkın birliği için çalışmaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Siyasetin ve siyasetçinin görevi halkın birliği için çalışmaktır dedi.
     Mumcu, Eskişehirin merkez ilçe Tepebaşı Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi işbirliğiyle Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen, Uğur Mumcuyu Anma Gecesinde, siyaset ancak demokratik bir ortamda kamu yararı güdebildiğini söyledi.
     Demokrasinin temelinin hukukun üstünlüğü olduğunu ifade eden Mumcu, şöyle konuştu:
     Hukukun üstünlüğünü sağlamanın yolu kuvvetler ayrılığından geçer. Kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğünün olmadığı toplumlarda eşitlik ve adalet yoktur. Eğer, Meclise ait yasama yetkisi kanun hükmünde kararnameler aracılığıyla yürütmeye devrediliyorsa, yargı kararlarının etkisiz kılınması için Bakanlar Kuruluna yetki veriliyorsa, milletvekilleri, gazeteciler, silahlı kuvvetlerin her düzeyindeki mensupları, öğrenciler, yerel yöneticiler ve daha birçok insan siyasal nedenlerle özgürlüklerinden yoksun bırakılıyorlarsa, halkın seçtiği yerel yöneticiler ve onların kadroları siyasal nedenlerle kovuşturulmaya uğruyor, yargılanıyor hatta cezalandırılıyorsa, o ülkede hukukun üstünlüğü ortadan kaldırılıyor demektir. Böyle bir ülkede parlamentoda ve onun dışında siyaset yapmak zor ama aynı ölçüde onurlu bir uğraştır.
    
     -Terör, bir insanlık suçudur-
    
     Terör olaylarını da değinen Mumcu, şöyle devam etti:
     Yaşam hakkı kutsaldır. Uğur Mumcunun dediği gibi terör, bir insanlık suçudur. Teröre kurban verdiklerimiz, ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü yok etmekten yarar uman, bu amaçla kan dökmeye doymayan güçlerin gök ekin gibi biçtiği ve acısını yüreğimizde derinden hissettiğimiz çocuklarımız, kardeşlerimiz, sevdiklerimiz, eşlerimizdir. Gözlerimiz kör değilse bu gerçekleri görmek, kulaklarımız sağır değilse terör nedeniyle yitirdiklerimizin yakınlarının çığlıklarını duymak, ellerimiz varsa bu oyunu boşa çıkarmak için kardeşliğe uzatmak zorundayız. Siyasetin ve siyasetçinin görevi halkın birliği için çalışmaktır.
     Mumcu, etkinlik kapsamından düzenlenen törende, Yılın siyasetçisi ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenden aldı.
     Etkinlikte, Yılın sporcusu ödülü Neslihan Kavas ve Gülhan Kılıça, Yılın basın ödülü Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğluna, Yılın emek ödülü Kristal-İş Sendikası Şişecam işçilerine, Yılın hukukçusu ödülü Fikret İlkize, Yılın demokrasi ödülü Şaduman Karagöz Halıcı ve İlhan Güneşe verildi.
     Etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, merkez ilçe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ADD Eskişehir Şubesi Başkanı Azmi Kerman, ÇGD Eskişehir Şubesi Başkanı Ömer Duru, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Eskişehirde Uğur Mumcuyu Anma Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER