Eskişehirde uluslararası eczacılık toplantısı

Eskişehirde uluslararası eczacılık toplantısı -Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesince düzenlenen toplantı, 13-16 Eylülde yapılacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eczacılık Fakültesince düzenlenen 1. Uluslararası Öngörüsel ve Bireye Özgü Tedavinin Günümüz Modern Tıp ve Eczacılık Pratiğinde Uygulamaları Sertifika Programı (P4 Toplantısı), 13-16 Eylülde yapılacak.
     Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, uluslararası nitelikli toplantıda, sağlığın geliştirilmesi için onkoloji, psikiyatri, kardiyoloji, beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve yeni genetiğe özel önem verilerek, öngörüsel, koruyucu, bireysel ve katılımcı tedavide bireye özgü yaklaşımın önem ve uygulamaları ele alınacak.
     Üniversitede 13-16 Eylülde yapılacak sertifika programının, açıklığa kavuşturulması gereken benzer konulara ışık tutması ve üniversitenin Yaşam Boyu Öğrenme vizyonuna katkı sağlaması da amaçlanıyor.
     Bireye özgü tedaviyle doğru ilaç, doğru hastaya doğru dozda olacak. Böylece hem hastanın doğru tedavisinin sağlanması hem de Türkiyenin ilaç harcamasını en aza indirmesi bekleniyor.
     İnsan Genomik Değişkenlik Projesi (Human Variome Project) 2. Başkanı Prof. Dr. Graham Taylorun onursal konuşmacı olacağı toplantıya ulusal ve uluslararası mecrada tanınmış 36 konuşmacı katılacak. Program sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara ise Türk Tabipler Birliği ve Kanadadaki McGill Üniversitesinin girişimleriyle uluslararası kabul gören Sürekli Tıp Eğitimi (CME) tarafından kredilendirilen sertifikalar verilecek.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirde uluslararası eczacılık toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER