Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belediye bünyesindeki hobi bahçelerinde, emeklilerin, gönüllerince ekebilmeleri, boş zamanlarında keyifli ve toprakla iç içe vakit geçirebilmeleri ve streslerini atabilmeleri için alan oluşturduklarını bildirdi.
     Hobi bahçelerinden faydalanan vatandaşların da istedikleri bitkiyi ekebildiği, bu şekilde taze, hormonsuz sebzeler yiyebildikleri belirtildi.
    
     -Haşereyle mücadele
    
     Odunpazarı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, haşere ile aralıksız ve etkin mücadele sonucunda, Eskişehirin 2013 yılını sorunsuz bir şekilde geçireceğini söyledi.
     Belediye yetkilileri, kent zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi çeşitli zararlılarla hem mücadele ettiklerini hem de bu zararlılardan bulaşabilecek hastalıkların oluşması ve yayılmasını önleme çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.
     Bu mücadele programının Odunpazarında 43 mahallede uygulandığını açıklayan yetkililer, mahalle muhtarlıklarıyla koordinasyon sağlanarak sivrisinek ve karasineğin lokal olarak üreyebildikleri alanların tespit edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Betül Yürük
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER