Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Milli atlet Buluttan Tepebaşı Belediyesine ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Londra Olimpiyatlarında kadınlar 1500 metre koşusunda gümüş madalya kazanan milli atlet Gamze Bulut, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı makamında ziyaret etti.
     Tepebaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulut, ziyarette, gümüş madalya kazandıktan sonra birçok yerde kutlama ve törenlere katıldığını, ancak Tepebaşı Belediyesinin düzenlediği kutlamanın kendisini çok duygulandırdığını bildirdi.
     Desteklerinden dolayı Ataça teşekkür eden milli atlet, Akdeniz Oyunlarında madalya kazanma sözü verdi.
     Bulut, Ataça, Akdeniz Oyunlarındaki yarışlarını izleme davetinde bulunarak, madalya kazandığı takdirde tribünlerde ilk olarak Ataçın yanına gelip sevincini paylaşacağını kaydetti.
     Ataç da Bulutun genç ve başarılı bir sporcu olarak Türkiye ve Eskişehirin gururu olduğunu bildirerek, onun, kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
    
     -Sempozyumun akademik bölümü başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesinin bu yıl 6ncısını düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumunun bilimsel bölümü, sunumlarla başladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bilimsel bölümün açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bilimsel sunumların tarihten arkeolojiye birçok kapıyı araladığını bildirdi.
     Sempozyumun sektörü destekleyen yanının, bilimsel sunumlarla ortaya çıkarıldığını belirten Ataç, şimdiye kadar 5 bilimsel kitapta toplam 250 bildirinin geleceğe ışık tutan kaynaklar olarak bilim dünyasına kazandırıldığını ifade etti.
     Halka açık olan iki gün sürecek bilimsel sunumlar, daha sonra kitap haline getirilerek yayımlanacak.
     Bu arada, şarkıcı Alpay, Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri kapsamında konser verdi. Sempozyum alanında beğenilen şarkılarını seslendiren Alpay, Çağdaş şehrin çağdaş insanlarının arasında olmaktan çok mutluyum. Bu şehri bugünlere getiren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataça teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden Zabıta Haftası yemeği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 186ıncı yıl dönümü dolayısıyla Tepebaşı Belediyesi tarafından zabıta mensuplarına yemek verildi.
     Yemeğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Başkan Yardımcıları Dr. Fuat Gürcüoğlu, Erdoğan Aydoğmuş ve Belediye Meclisi üyeleri ve zabıta mensupları katıldı.
     Ataç, yemek sonrası yaptığı konuşmada, Tepebaşı Belediyesinin Türkiyenin örnek belediyelerinden biri haline geldiğini belirterek, zabıta personelinin bu başarıda emek ve sorumluluğunun büyük olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER