Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya:

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: Geçen yıl 13 kilometre uzunluğunda yol kenarı ağaçlandırması yaparak, buralara 3 bin 900 fidan diktik


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, geçen yıl 13 kilometre uzunluğunda yol kenarı ağaçlandırması yaparak, buralara 3 bin 900 fidan diktiklerini bildirdi.
     Sarıkaya, Müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ormanlık alan miktarında 15 bin hektar artış kaydedildiğini söyledi.
     Son yıllarda orman yangınlarıyla mücadelede daha başarılı olunduğunu dile getiren Sarıkaya, şöyle devam etti:
     Kocakır ağaçlandırma sahasında yaptırdığımız yeni gözetleme kulesi, ilkbahara yetişecektir. Burada hem yangın gözetlemesi yapılacak hem de Eskişehirliler için iyi bir şehir terası olacaktır. Ormanlık alanlarımız madenler bakımından zengindir. Yer üstü kaynaklarımızı korurken, yerin altında yatan serveti de çıkarmamız gerekmektedir. Bu güne kadar 6 bin 900 hektar alanda 937 adet maden, taş kum ocağı, su yolu, gölet izni verdik. Terk edilen maden sahalarının yeniden ağaçlandırmasına da özen gösteriyoruz. Türkiyenin en büyük fidanlığı ilimizdedir. 35 milyon kapasiteli bu fidanlıkta yılda ortalama 200 türde 18 milyon fidan üretilmekte ve dağıtılmakta, ayrıca yılda 7 ton tohum çıkarılmaktadır.
    
     -Bir yılda 3 milyon fidan, toprakla buluşturuldu-
    
     Sarıkaya, orman köylüsü 110 aileye toplam 1 milyon 800 bin lira kredi verdiklerini, onların süt ve besi sığırcılığıyla süt koyunculuğu yapmalarına destek sağladıklarını anlattı.
     Geçen yıl, Eskişehir nüfusunun neredeyse 3 katına karşılık gelen toplam 3 milyon fidan diktiklerine ve karayolları ağaçlandırmalarıyla bakımlarını yaptıklarına işaret eden Sarıkaya, şöyle konuştu:
     Geçen yıl 13 kilometre uzunluğunda yol kenarı ağaçlandırması yaparak, buralara 3 bin 900 fidan diktik. Dini ve milli bayramlarda, diğer özel günlerde halkımıza dağıttığımız fidanların toplam sayısı, okul ve resmi kurumlara verilen ücretsiz fidanlar dahil 415 bini buldu. Kendi yolunu yapan birkaç kurumdan biri de Orman Teşkilatıdır. İlimizde bin 750 kilometre orman yolu bulunmakta olup, geçen yıl 30 kilometre yeni yol yapıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER