Eskrim

Eskrim -İranda düzenlenen Gençler Dünya Kupasında, erkekler epe kategorisinde bronz madalya kazanan Okan Karadeniz, Türkiyeye döndü -Okan Karadeniz: Bundan sonraki hedefim dünya ve Avrupa şampiyonası (Fotoğrafl


ADANA (A.A) - İranın başkenti Tahranda düzenlenen Dünya Gençler Eskrim Kupasında, erkekler epe kategorisinde bronz madalya kazanan Okan Karadeniz, Türkiyeye döndü.
     Karadenizi Adana Havalimanında annesi Şükran Karadeniz, babası Erdal Karadeniz, kardeşleri ve antrenörü Osman Yalçın karşıladı.
     Okan Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençler kategorisindeki son yılı olduğu için elde ettiği derecenin kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.
     Zor bir müsabakanın geride kaldığını belirten Karadeniz, rakiplerini yenerek madalyaya ulaştığını ifade etti.
     Bundan sonra katılacağı uluslararası şampiyonalara hazırlandığını anlatan Karadeniz, Önümde dünya ve Avrupa şampiyonaları var. Bu şampiyonalarda da büyük bir başarı elde etmek için çalışıyorum. Ardından Akdeniz Oyunları var. Orada da Türkiyeye madalya getirmek istiyorum. Olimpiyatlara da hazırlanıyorum. Bundan sonraki hedefim dünya ve Avrupa şampiyonası dedi.
     Karadeniz, kendini destekleyenlere de teşekkür etti.
     Okan Karadenizin babası Erdal Karadeniz ise oğlunun küçük yaşlardan bu yana eskrimle uğraştığını belirterek, Emeğimizin karşılığını aldık. Bundan dolayı çok sevinçliyiz. Kendisi başarılı bir sporcu. İnşallah oğlum Okanı olimpiyat oyunlarında ve dünya şampiyonalarında göreceğiz diye konuştu.
     Anne Şükran Karadeniz de, çok mutlu olduğunu belirterek, Dün gece haberi aldık. Beklediğimiz bir başarıydı. Türkiye adına çok mutluyuz dedi.
     Daha sonra Okan Karadeniz, ailesi ve antrenörüyle memleketi Mersine gitmek için hareket etti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık - İbrahim Erikan / Ali Güreli
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER