Esnaftan örnek davranış

Esnaftan örnek davranış -Diyarbakırda iş yerinde son kullanım tarihi geçmiş ürünleri fark ederek zabıtaya bildiren toptancının 1,5 ton ürünü imha edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda deposundaki son kullanım tarihi geçmiş ürünleri fark eden ve bunu zabıtaya bildiren toptancının 1,5 ton ürünü imha edildi.
     Merkez Bağlar ilçesinde toptancılık yapan Mehmet Er, deposundaki son kullanım tarihi geçmiş ürünleri tespit ederek bunu Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirdi.
     Zabıta ekipleri, iş yerinde yaptıkları kontrol sonucunda yaklaşık 1,5 ton kullanım tarihi geçmiş ürün olduğunu belirledi. Toplanan bu ürünler, imha edilmek üzere atık toplama merkezine gönderildi.
     İş yerindeki malzemeleri kontrol ederken son kullanım tarihi geçmiş ürünleri tespit ettiğini kaydeden Mehmet Er, amacının hem belediyeye yardımcı olmak hem de halkın sağlığını korumak olduğunu belirtti.
     Gıdaları zabıta ekiplerinin yardımıyla imha ettiklerini ifade eden Er, "Halkımızın sağlığına zarar verecek ürünlerinin satılmaması gerektiğini düşünerek böyle bir girişim başlattık. Her esnafın bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta bu tür ürünler halkın sağlığını tehdit ediyor" dedi.
     Bağlar Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların bir ürünü alırken son kullanım tarihlerine özellikle dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi. Esnafın bu davranışını çok olumlu karşıladıklarını belirten yetkililer, bunun diğer esnafa örnek olması gerektiğini dile getirdiler.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Esnaftan örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER