Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, Amasyada şehit ailesini ziyaret etti -Grup Başkanı Hakyemez: "Şehit yakınlarının bu sürece vereceği desteği önemsiyoruz" -Şehit babası Abdullah Şişman: "İnşall


AMASYA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, şehit yakınlarının çözüm sürecine vereceği desteği önemsediklerini söyledi.
     Amasyada sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, daha sonra kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     Grup Başkanı Hakyemez, Grup Sekreteri Fatma Benli ve grup üyeleri Bendevi Palandöken ile Yıldıray Oğur, 1988 yılında Siirtte şehit olan polis memuru Hayrettin Şişmanın baba evine gitti. Burada şehit babası Abdullah Şişman ve bir süredir yatağa bağımlı yaşayan şehit annesi Hayrunisa Şişman ile görüşen grup üyeleri, çözüm süreci konusunda ailenin görüşlerini dinledi.
     Hakyemez, çözüm sürecinde her kesimin görüşünü aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Sizin bu sürece ilişkin söylemleriniz çok önemli. Biz bu süreci görüşüyoruz ama sizinle konuşmak farklı. Çünkü siz bu işi yaşadınız. Şehit yakanlarının bu sürece vereceği desteği önemsiyoruz. Hepimiz memleketimizin bölünmemesi için fevkalade duyarlıyız ama bundan sonra insanlar ağlamasın istiyoruz. Bu süreç için dua etmek lazım. Sizin dualarınız daha farklıdır."
     Şehit babası Şişman ise devletin sorunların çözümü için cesaretle adım atmasına destek verdiklerini belirterek, "İnşallah bu sürecin sonu iyi olur. Memleketimiz düzelsin diye hep dua ediyorum. Bizler çok sıkıntı çektik, başkaları çekmesin. İnşallah bundan sonra düzelir. Bizler ağladık ama başka anne babalar ağlamasın. Allah devletimize zeval vermesin. Çözümün sonuna kadar yanındayız" ifadelerini kullandı.
     Heyet, daha sonra merkeze bağlı Aydınca beldesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Heyet üyeleri, burada çözüm sürecine ilişkin vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Oral Çalışlar ise Suluova ilçesinde Suluova Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel ve Şeker-İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Hasan Batık ile görüştü.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER