Espiye Ziraat Odası Başkanı Uçar:

Espiye Ziraat Odası Başkanı Uçar: -Erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için üreticilerimiz 15 Ağustostan önce bahçeye girmemelidir


GİRESUN (A.A) - Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için üreticilerin 15 Ağustostan önce bahçeye girmemesi gerektiğini söyledi.
     Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin fındığını erken hasat etmesinden dolayı ciddi zararlara uğrayabileceğine dikkati çekti.
     Bazı üreticilerin hasada hazırlandığını ancak fındığın henüz olgunlaşmadığını ve erken toplama işleminin yapılmaması gerektiğini ifade eden Uçar, Erken hasatla birlikte hem üretici maddi zarara girecek, hem de Türk fındığının kalitesi düşecektir. Erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için üreticilerimiz 15 Ağustostan önce bahçeye girmemelidir dedi.
     Uçar, fındığın şu an dalında tam anlamıyla olgunlaşmadığına, bunun için bir süre daha beklenmesi gerektiğine değinerek, şöyle konuştu:
     Şu an çotanağından dışarı çıkmayan fındık taneleri var. Fındık hasat dönemine belirlenen tarihten önce başlanmamalı. Üreticilerimiz bu hususa çok dikkat etmeli ve erken hasattan kaçınmalı. Bölgede fındığın 15 Ağustosa kadar tam anlamıyla olgunlaşacağına inanıyoruz. Üreticilerimiz bu tarihten itibaren fındıklarını toplamaya başlayabilirler. Bayramdan sonra fındık hasadına başlarsa daha iyi olur.
     Uçar ayrıca ürünün kurutulması ve depolanmasında da üreticilerin dikkatli davranması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Espiye Ziraat Odası Başkanı Uçar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER