ETÜ Matematik Olimpiyatı düzenleyecek

ETÜ Matematik Olimpiyatı düzenleyecek


ERZURUM (A.A) - Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurumdaki orta öğretim öğrencileri arasında Matematik Olimpiyatı düzenliyor.
     Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım programında, matematik olimpiyatını ilk defa yapacaklarını belirtti.
     Amaçlarının gençleri matematiğe yöneltmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, Matematik, fizik, kimya, biyoloji dersleri temel bilimlerdir. Temel bilimler açısından bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizlere. Önümüzdeki yıllarda bunu daha da geliştirmek istiyoruz dedi.
     Aydın, 1. Matematik Olimpiyatına Erzurum merkez ve ilçelerde bulunan tür ve genel liselerdeki 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceğini dile getirerek, başvuruların 11 Şubat-11 Mart tarihleri arasında olduğunu hatırlattı.
     Olimpiyatın 20 Nisan ve 27 Nisanda olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacağını ifade eden Aydın, 10 sorudan oluşacak sınavın 100 dakika süreceğini, klasik yazılı sınav şeklinde olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber ETÜ Matematik Olimpiyatı düzenleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER