Evde bardak çekme, hastanede kupa terapisi

Evde bardak çekme, hastanede kupa terapisi -Stres, soğukta kalma, yoğun tempoda çalışma gibi nedenlerle vücutta biriken toksinler, halk arasında bardak çekme, sağlık kuruluşlarında ise kupa terapisi olarak adlandırılan y


SAMSUN (A.A) - Anıl Kuru - Stres, soğukta kalma, yoğun tempoda çalışma gibi nedenlerle vücutta biriken toksinler, halk arasında bardak çekme, sağlık kuruluşlarında ise kupa terapisi olarak adlandırılan yöntemle vücuttan atılıyor.
     Samsun Romatem Hastanesi Başhekimi Dr. Rabia Cerrah Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç bin yıllık geçmişi olan geleneksel bardak çekme yöntemiyle, kupa terapisinde uygulanan yöntemin temelde aynı olduğunu belirtti.
     Geleneksel bardak çekme yönteminde bardağın içerisinde ateş çevirerek bölgede ısı sağlayıp negatif basınç oluşturulduğunu vurgulayan Karanfil, Bu şekilde uygulanan bölgede kanlanma sağlanıyordu. Kupa terapisinde ise elimizdeki cihazlarla negatif basıncı kendimiz oluşturuyor ve kanlanma sağlıyoruz. Stres, soğukta kalma, yoğun çalışma temposu gibi nedenlerle vücutta biriken toksinler halk arasında bardak çekme olarak adlandırılan kupa terapisi yöntemiyle vücuttan atılıyor dedi.
    
     -Yan etkisi yok, hızlı etki, hızlı sonuç-
    
     Kupa terapisinin genellikle sırt, bel ve boyun ağrıları olan hastalarda kullanıldığını ifade eden Karanfil, Sırt, boyun ve bel bölgesinde kas spazmlarının, sırt ağrılarının olduğu her bölgeye uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir yan etkisi olmayan, kısa sürede cevap alınabilen bir tedavi şeklidir. Tedavi ortalama 15 dakika sürmekte ve hastalar uygulamadan hemen sonra işine dönebilmektedir. Bu nedenle iş kaybı yaşatmayan bir tedavi şeklidir diye konuştu.
     Dr. Karanfil, kas spazmı olan hastalarda sorunun ilaçla çözülemediği durumlar yaşandığına dikkati çekerek, Bu durumda en uygun yöntemlerden biri kupa terapisidir. Eskiden grip gibi hastalıklar yaşandığı zaman ortaya çıkan ağrılarda kullanılan bir tedavi yöntemiyken biz romatizmal hastalıklarda, bel ve boyun fıtığı hastalarının tedavisinde de kullanıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Evde bardak çekme, hastanede kupa terapisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER