Evladını, 11 ay sonra kucağına alarak

Evladını, 11 ay sonra kucağına alarak sevebildi -Antalyada 2006 yılında geçirdiği kazada iki kolunu kaybeden Süleyman Özbek, Deniz Feneri Derneğince kendisi için yaptırılan protez kolların takılmasıyla 11 aylık oğlunu ilk kez kucağ


ANTALYA (A.A) - Bekir Bektaş - Antalyada 2006 yılında geçirdiği kazada iki kolunu kaybeden Süleyman Özbek, Deniz Feneri Derneğince kendisi için yaptırılan protez kolların takılmasıyla 11 aylık oğlunu ilk kez kucağına almanın sevincini yaşadı.
     Daha önce takılan protez kolları kullanım ömrünü doldurduğu için bozulan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle 1 yıldır protez kol yaptıramayan, bu nedenle çeşitli sorunlar yaşayan Süleyman Özbek, yeni protez kollarına kavuştuğu anlardaki heyecanını AA muhabiriyle paylaştı.
     Özbek, 2006 yılında bir arkadaşına yardım etmek için gittiği inşaatta taşıdığı malzemelerin yüksek gerilim hattına değdiğini, daha sonra gözlerini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde açtığını kaydetti.
     Hastanede 9 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Özbek, ancak geçirdiği kaza nedeniyle iki kolunu da kaybettiğini söyledi. Tedavi sürecinin bir yıl sürdüğünü, zor da olsa bu süreci atlattığını dile getiren Özbek, müracaat ettiği Deniz Feneri Derneği tarafından 2007 yılında kendisine protez kol alındığını belirtti.
     Daha sonra hayatını Hatice Özbek ile birleştirdiklerini ve ilk çocukları Osman Emirin dünyaya geldiğini bildiren Özbek, 11 aylık oğlum Sadık Emrenin doğumundan hemen önce protez kollarım kullanılamaz hale geldi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bir yıl protez kollar olmadan yaşamımı sürdürdüm. Sonra yine Deniz Feneri Derneği aracılığıyla yeni protez kollar takıldı dedi.
    
     -Kol nakli olmak istiyor-
    
     Protez kollar olmadan önce birçok sıkıntı yaşadığını, ancak bunların arasında en üzücüsünün 11 aylık oğlu Sadık Emreye sarılamamak olduğunu vurgulayan Özbek, Doktorlar Çocuğun olmaz diyorlardı. Doğmaları zaten mucize. Ama oğlumu protez kolla da olsa sarılıp, kucağıma alamıyordum. Protez kolların takılmasının ardından ilk kez sarılıp kucağıma aldım diye konuştu.
     Özbek, kol nakli için müracaat ettiğini, uygun bir verici çıkması halinde nakil olmak istediğini dile getirerek, Asıl mutluluğu kol nakli olursam yaşayacağım. O zaman çocuklarıma protezlerle sarılmak zorunda kalmayacağım dedi.
     Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın ise dernek olarak Süleyman Özbeke ilk olarak 2007 yılında yardımcı olduklarını, ancak zamanla işlevini yitiren protez kollarını kullanamadığını öğrenmelerinin ardından yeniden protez kol temin etmek için çalışma başlattıklarını anlattı.
     Durumunu aktardıkları dernek gönüllülerinin katkılarıyla Süleyman Özbeke yeni protez kollar aldıklarını ifade eden Sargın, Bizim için sevindirici tarafı Süleymanın çocuğunu kucağına alabilecek olması dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Evladını, 11 ay sonra kucağına alarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER