EXPO 2020ye buzlu çay desteği

EXPO 2020ye buzlu çay desteği -İzmirde ürettiği içecekleri Ortaasya pazarına gönderen bir şirket, ambalajlar ve sevkıyat tırlarının üzerine EXPO 2020 logosu ile İzmir Saat Kulesi resmini bastı -Şirket Sahibi Karahan:


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - İzmirde içecek üretimi yapan bir şirket, EXPO 2020 adaylığına ambalaj tasarımıyla destek verdi.
     Oysa Gıda şirketi sahibi Mehmet Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenistan, Azerbaycan, İran ve Irak başta olmak üzere Ortaasya pazarı için İzmirde buzlu çay ve enerji içeceği üretimine başladıklarını belirtti.
     Tekstil kökenli olan gruplarının Ağrıda faaliyet gösterdiğini, yurtdışından gelen yatırımcılarla İzmirde yaptıkları bir toplantı sırasında, kendisinden Ortaasya ülkelerinde tüketimi hızla artan buzlu çay ürünlerinin distribütörlüğü için yardım istendiğini anlatan Karahan, uluslararası markalarla yaptıkları görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine, bu alanda kendilerinin üretim yapmasına karar verdiğini ifade etti.
     Karahan, Türkmenistan, İran ve Iraktaki grupların alım garantisi vermesiyle harekete geçtiğini ve gıda mühendislerinin 1 yıllık araştırma çalışması sonrası özgün bir tada ulaştıklarını dile getirerek, Üretime ilk etapta farklı tesislerde başladık. Şu anda günlük 24 bin litre üreterek Ortaasya ülkelerine gönderiyoruz. Yaz sezonunda bunun 120 bin litreye çıkacağını düşünüyoruz. İzmirde bir tesis kurmak üzere çalışma başlattık dedi.
     Yabancı yatırımcının İzmire ilgiyle yaklaştığını, Ağrı merkezli olmalarına rağmen tüm dış görüşmelerini İzmirde yürüttüklerini ifade eden Karahan, EXPO 2020 sürecinde İzmire gönüllü destek sağlamak amacıyla alıcıların da onayıyla ambalaj tasarımı yaptıklarını kaydetti.
     Karahan, bu çerçevede İzmirin EXPO 2020 adaylığının sekretaryasını yürüten İzmir Kalkınma Ajansından EXPO 2020 logosunu kullanmak için izin aldıklarını, ayrıca İzmiri vurgulamak için kentin simgesi saat kulesini ürün ambalajları ile sevkıyat tırlarında kullandıklarını belirterek, Ortaasya pazarında İzmirin imajı çok iyi, bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. İzmirin tanıtımı için tüm fırsatları kullanmaya devam edeceğiz dedi.
     Karahan, Ortaasya ülkelerinden işadamlarının İzmirde ortak iş yapılması için de organizasyonlar yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber EXPO 2020ye buzlu çay desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER